În acest articol îți vom prezenta o rețetă de tort fără coacere, dar care este considerat o minune culianară. La baza acestui preparat stau două ingrediente pe care aproape sigur că le ai prin bucătărie: biscuiți și cătină. Rețeta, pe larg, în continuare.
Tortul, sau prăjitura fără coacere cu sirop de cătină este un preparat simplu, delicios, dar și rapid – va fi gata în doar 60 de minute! Pentru a prepara această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
1. Pune jumătate de oală cu apă la fiert, adaugă castanele și fierbe-le 35-40 minute;
2. Într-un castron, bate smântâna cu o linguriță de zahăr pudră și amestecă bine până obții o consistență cremoasă;
3. Adaugă mascarpone și încă 2 lingurițe zahăr pudră în compoziție, amestecă și pune deoparte;
4. Pune cătina într-o oală, la foc mic, și zdrobește-o cu ajutorul unei furculițe până obții un sirop;
5. Adaugă o lingură de miere și amestecă până ce aceasta se topește;
6. Strecoară siropul de cătină, după care pune-l, din nou, la foc mic pe aragaz. Adaugă mierea rămasă și lasă la gătit 2-3 minute;
7. Pune zahărul pudră rămas și amestecă până ce se topește;
8. Zdrobește biscuiții și nucile într-un blender și completează cu cacaoa și untul topit. Amestecă bine până ce se încorporează toate ingredientele;
9. Transferă castanele fierte într-un vas pe măsură și pasează-le cu blenderul vertical;
10. Pune făina de castane peste compoziția de smântână și mascarpone și omogenizează;
11. Așează hârtie pergament pe o tavă de copt cu margine detașabilă, transferă compoziția de biscuiți și tasează;
12. Pune deasupra compoziția de castane și mascarpone și detașează marginea tăvii;
13. La final, pesară cu pudră de cacao și toarnă deasupra siropul de cătină, care are numeroase beneficii pentru sănătate.