Tort fără coacere, gata într-o oră! Sosul portocaliu are beneficii nenumărate pentru sănătatea ta

Tort fără coacere, gata într-o oră

În acest articol îți vom prezenta o rețetă de tort fără coacere, dar care este considerat o minune culianară. La baza acestui preparat stau două ingrediente pe care aproape sigur că le ai prin bucătărie: biscuiți și cătină. Rețeta, pe larg, în continuare.

Rețetă de tort fără coacere cu sirop de cătină

Tortul, sau prăjitura fără coacere cu sirop de cătină este un preparat simplu, delicios, dar și rapid – va fi gata în doar 60 de minute! Pentru a prepara această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 grame castane, decojite;
  • 1/2 cană smântână dulce;
  • 3 linguri zahăr pudră;
  • 150-200 grame mascarpone;
  • 1 1/2 căni cătină;
  • 2-3 linguri miere;
  • 10-12 biscuiți digestivi;
  • 2-3 linguri nuci;
  • 2 lingurițe cacao;
  • 2 linguri unt topit.

Care sunt pașii, detaliat

1. Pune jumătate de oală cu apă la fiert, adaugă castanele și fierbe-le 35-40 minute;

2. Într-un castron, bate smântâna cu o linguriță de zahăr pudră și amestecă bine până obții o consistență cremoasă;

Cătina și derivatele din ea au numeroase beneficii pentru sănătate
Cătina și derivatele din ea au numeroase beneficii pentru sănătate

3. Adaugă mascarpone și încă 2 lingurițe zahăr pudră în compoziție, amestecă și pune deoparte;

4. Pune cătina într-o oală, la foc mic, și zdrobește-o cu ajutorul unei furculițe până obții un sirop;

5. Adaugă o lingură de miere și amestecă până ce aceasta se topește;

6. Strecoară siropul de cătină, după care pune-l, din nou, la foc mic pe aragaz. Adaugă mierea rămasă și lasă la gătit 2-3 minute;

7. Pune zahărul pudră rămas și amestecă până ce se topește;

8. Zdrobește biscuiții și nucile într-un blender și completează cu cacaoa și untul topit. Amestecă bine până ce se încorporează toate ingredientele;

9. Transferă castanele fierte într-un vas pe măsură și pasează-le cu blenderul vertical;

10. Pune făina de castane peste compoziția de smântână și mascarpone și omogenizează;

11. Așează hârtie pergament pe o tavă de copt cu margine detașabilă, transferă compoziția de biscuiți și tasează;

12. Pune deasupra compoziția de castane și mascarpone și detașează marginea tăvii;

13. La final, pesară cu pudră de cacao și toarnă deasupra siropul de cătină, care are numeroase beneficii pentru sănătate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI