Tortul de ciocolată cu pere este vedeta toamnei. Este o rețetă care se prepară ușor, dar este și extrem de delicioasă. Se prepară într-un timp scurt și este un desert potrivit pentru o gustare cu prietenii și familia.
Tortul se prepară într-o formă de tort de 20-22 cm. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare!
– 160 g făină
– 20 g de cacao amară
– 200 g ciocolată neagră
– 4 ouă
– 120 g zahăr
– 140 g ulei de floarea soarelui
– 2 pere
– 16 g praf de copt
– 1 vârf de cuțit de sare
Mai întâi se topește ciocolata neagră la bain-marie ori în cuptorul cu microunde, după care se lasă la răcit în timp ce se pregătește restul ingredientelor. Folosind un mixer electric, se amestecă ouăle cu zahărul pudră până ce devin ușoare și pufoase, pentru aproximativ trei minute.
Apoi, se adaugă uleiul de floarea soarelui și se continuă amestecul. Se adaugă apoi un vârf de cuțit de sare și se toarnă ciocolata topită. Se amestecă bine. După această operațiune, se cern ingredientele sub formă de pudră, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă cacao amară, făina, iar la final, praful de copt.
Se amestecă bine ca să se omogenizeze. Consistența blatului o să fie destul de densă. Se toarnă jumătate din amestec în forma de tort de 20-22 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Și perele se pregătesc, decojindu-le și tăindu-le în bucăți mici care se pun aproximativ jumătate în aluat. Apoi, cu perele rămase se decorează suprafața tortului.
Tortul se coace circa 50-55 de minute la 180° într-un cuptor ventilat, iar într-un cuptor static la 180°, timp de 55-60 de minute.
Se lasă apoi să se răcească, după care se scoate tortul din formă și se decorează cu un praf de zahăr pudră. Acest tort delicios de pere și ciocolată este gata de a fi servit. Ca și sfaturi, dacă se preferă, se pot încorpora perele direct în aluat sau se poate alege un alt decor.
Perele sunt vedetele toamnei și se găsesc în diverse soiuri, cum ar fi pere Abate Pere Kaiser Pere Conference pere Williams Pere Nashi Pere Doyenne de Comice. De menționat este că în lume există peste 6.000 de soiuri de pere. Alte soiuri de pere sunt: Aromată de Bistrița Monica Daciana Napoca Beurre precoce Morettini Abate Fetel Santa Maria Aniversare Ervina Isadora Doyenne dhiver.