Topul oraşelor cu cele mai bune licee din România. Pe ce loc se află Capitala

Topul oraşelor cu cele mai bune licee din România. Pe ce loc se află Capitala
Topul celor mai bune licee din România

Așa cum relatam ieri, prima etapă a repartizării computerizată a elevilor, după Evalaurea Națională 2021, a avut loc. În urma procesului de repartizare 89.983 de absolvenți și-au aflat viitorul liceu sau colegiu. Mediile de admitere de anul acesta au fost destul de mari. În urma acestora s-a generat și un top al orașelor cu cele mai bune licee.

Prima etapă de repartizare computerizată s-a încheiat

Pe 24 iulie a avut loc ultima etapă pentru elevii de clasa a VIII-a, după aflarea mediilor la Evalurea Națională 2021. Conform programului stabilit de Ministerul Educației, în urma mediilor de la examene și a mediei de absolvire V – VIII, ieri aboslvenții au aflat la ce licee sau colegii vor merge pentru următorii patru ani de studii preuniversitare.

Datele arată că au fost repartizați, în primă fază, 89.983 de absolvenți din totalul de  91.315 de elevi cu fișe completate. Au fost 1.760.684 de fișe depuse, iar după prima repartizare către licee au mai rămas 1.332 de absolvenți pentru a doua etapă a procesului computerizat de repartizare a absolvenților. În București au fost repartizați aproape toți elevii înscrisi în proporție de 100%, rămânând neocupate 1,303 locuri la mai multe licee.

Topul celor mai bune licee din România

Dacă este să ne luăm după numărul elevilor cu media 10, Clju Napoca ocpuă primele locuri cu  două licee, și anume Colegiul Național „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic”Avram Iancu”. Aici au fost cei mai mulți admiși, respectiv câte 5, cu media 10. Dacă e să facem un top al celor mai bune licee, per total, Capitala ocupă, de departe, locul fruntaș, ca de altfel în fiecare an. Conform mediei de admitere la repartizarea computerizată, topul arată după cum urmează:

  1. CN „Sfântul Sava” București – Matematică-Informatică – 9,84
  2. CN „Gheorghe Lazăr” București – Matematică-Informatică – 9,79
  3. CN „Sfântul Sava” București – Științe ale Naturii – 9,73
  4. CN „Gheorghe Lazăr” București – Științe ale Naturii – 9,72
  5. CN „Frații Buzești” Craiova – Ştiinţe ale Naturii – 9,70
  6. CN „Mihai Viteazul” Ploiești – Matematică-Informatică – 9,66
  7. CN „Vasile Alecsandri” Galați – Științe ale Naturii – 9,64
  8. CN „Sfântul Sava” București” – Matematică-Informatică – 9,64
  9. CN „Mircea cel Bătrân” Constanța – Matematică-Informatică – 9,64
  10. CN „Mircea cel Bătrân” Constanța – Matematică-Informatică (Bilingv Limba Engleză) – 9,64

 

Faptul că „Sfântul Sava” se află pe primul loc, nu mai este o surpriză de foarte multă vreme. În ultimii ani reputatul colegiu și-a menținut statutul de cea mai bună instituție de învățământ preuniversitar din țară, ca de altfel și celălalt colegiu bucureștean, „Gheorghe Lazăr”. În zilele următoare urmează definitivarea procesului de repartizare pentru cei 1.332 de absolvenți, rezultatele fiind publicate tot pe site-ul Ministerului.

Primele 5 licee din ţară ordonate după ultima medie de admitere

Ca și în alți ani lista cuprinde cele mai bune colegii și liceee la nivel național, fruntașul acestei liste fiind Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală. În cele urmează vă prezentăm instituțiile situate pe primele locuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI