Topul Forbes al miliardarilor în 2021. Ce loc ‘codaș’ a prins Ion Țiriac anul acesta, de fapt

Topul Forbes al miliardarilor în 2021. Ce loc ‘codaș’ a prins Ion Țiriac anul acesta, de fapt
Ion Țiriac mai bogat cu 300 de milioane de euro în 2020

A trecut un an ca nimeni altul și nu vorbim despre pandemie. Numărul miliardarilor în topul Forbes cu cei mai bogați din lume a explodat mai mult decât acum un an. În acest top îl regăsim și pe românul Ion Țiriac care a reușit să-și rotunjească avearea și în timpul Pandemiei.

Ion Țiriac inclus în topul Forbes pe anul în curs

Jeff Bezos este cel mai bogat din lume pentru al patrulea an consecutiv, cu o valoare de 177 miliarde dolari. Elon Musk a urcat pe locul doi cu 151 miliarde dolari, pe măsură ce acțiunile Tesla și Amazon au crescut.

În Topul Forbes pe anul acesta a fost inclus și fostul mare tenisman român, Ion Tiriac care conduce Grupul Țiriac, care are interese în imobiliare, auto, servicii financiare și multe altele. Afaceristul român ocupă locul 1833 cu o valoare netă de 1,7 milioane de dolari.

Conform publicației din 2017 și până în 2021 averea lui Ion Țiriac a crescut de la 1,1 milioane la 1,7 milioane de dolari. Ceea ce este foarte interesant în acet nou Top Forbes, este faptul că fostul mare tenisman este singurul milionar de origine română prezent în lista publicată de respectabila publicație financiară.

Aceeași publicație financiară spune că Europa este mai bogată cu aproximativ 1 trilion de dolari decât cu un an în urmă. Cu alte cuvinte milionarii din Europa au câștigat bani frumoși în 2020, chiar dacă a fost un an al Pandemiei. În aceeași situație a fost și Ion Țiriac, acesta reușind să-și rotunjească veniturile în 2020.

Mai bogat cu 300 de milioane de euro în 2020

La începutul anului trecut, conform Forbesc, Ion Țiriac avea o avere estimată la aproximativ 1,2 milioane de dolari. Deși în Pandemie, Ion Țiriac a reușit să-și adauge la cele 1,2 milioane de dolari alte 300 de milioane. Banii au venit din afacerile pe care le deține în România și nu numai. Mare parte din veniturile încasate anul trecut au fost din servicii bancare, asigurări, sau profituri auto-realizate.

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați foști sportivi din toate timpurile din România. De-a lungul anilor afaceristul român a făcut parte din consiilile de administrație a unor companii de succes cu afaceri de milioane de euro în România. Una dintre aceste companii este și lanțul Metro Cash & Carry.

Țiriac a fost cel care a adus lanțul în România. Afaceristul a făcut parte din CA până în anul 2015. Averea sa a crescut în ultimul an de la 1.1 milioane de dolari în 2017 la 1,7 miloane de dolari în 2020, conform publicației Forbes.

Pe ultimul loc în Topul Forbes, pe locul 2674 se  află Zhou Wei, președinta Winning Health Technology Group, un furnizor de soluții IT pentru industria medicală din China. Averea sa este estimată la un milion de doalri.