03 iul. 2024 | 09:06

Topul celor mai bune licee din România în 2024. Unde să te înscrii după Evaluarea Națională

Educație
Topul celor mai bune licee din România în 2024. Unde să te înscrii după Evaluarea Națională
Topul celor mai bune licee din Romania in 2024

Educația de calitate reprezintă piatra de temelie a unei societăți dezvoltate, iar în România, liceele de elită joacă un rol crucial în formarea viitorilor profesioniști. În fiecare an, topul celor mai bune licee din România este așteptat cu interes atât de elevi, cât și de părinți, fiind un indicator al excelenței educaționale. Acest top este realizat pe baza mai multor criterii, inclusiv rezultatele la examenele naționale, admiterea la facultăți de prestigiu și performanțele în diverse competiții academice.

Topul celor mai bune licee din România

1. Colegiul Național „Sfântul Sava” – București

Cu o tradiție de peste 200 de ani, Colegiul Național „Sfântul Sava” din București rămâne în topul celor mai bune licee din România. Renumit pentru performanțele academice remarcabile ale elevilor săi, acest liceu se mândrește cu o rată de promovabilitate la Bacalaureat aproape de 100%. Elevii de la „Sfântul Sava” obțin frecvent premii la olimpiade naționale și internaționale, iar mulți dintre absolvenți sunt admişi la universități de prestigiu din întreaga lume.

2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” – București

Situat tot în Capitală, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” este recunoscut pentru excelența sa academică și activitățile extrașcolare variate. Cu profesori dedicați și elevi motivați, acest liceu se situează constant pe primele locuri în clasamentele naționale. Liceul „Gheorghe Lazăr” se remarcă printr-o comunitate de elevi foarte activă, implicată în proiecte de voluntariat și cluburi de dezbateri.

3. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – Constanța

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța este un alt reper al excelenței în educație. Elevii de aici se bucură de rezultate deosebite la Bacalaureat și la diverse olimpiade școlare. Liceul oferă o gamă largă de activități extracurriculare, incluzând cluburi de robotică, programare și echipe de sport care au câștigat numeroase competiții.

4. Colegiul Național „Vasile Alecsandri” – Galați

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați este faimos pentru tradiția sa academică și rezultatele excepționale obținute de elevii săi. Cu o abordare riguroasă și un cadru didactic de înaltă calificare, acest liceu oferă un mediu propice pentru dezvoltarea intelectuală a elevilor. Absolvenții săi sunt adesea admiși la universități de renume din România și din străinătate.

5. Colegiul Național „Frații Buzești” – Craiova

Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova este un alt exemplu de excelență în educația românească. Elevii acestui liceu se disting prin rezultate deosebite la examenele naționale și la concursuri internaționale. Liceul pune accent pe dezvoltarea completă a elevilor, oferind o varietate de activități extracurriculare care stimulează creativitatea și gândirea critică.

6. Colegiul Național „Emil Racoviță” – Cluj-Napoca

Situat în inima Transilvaniei, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca are un nivel academic ridicat. Cu o rată de promovabilitate la Bacalaureat foarte mare, acest liceu este preferat de mulți părinți și elevi din regiune. Profesorii sunt recunoscuți pentru profesionalismul lor, iar elevii obțin frecvent premii la olimpiade și competiții academice.

7. Colegiul Național „Andrei Șaguna” – Brașov

Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov se bucură de o reputație excelentă, datorită rezultatelor academice deosebite și a implicării în numeroase proiecte educaționale. Liceul promovează un mediu de învățare stimulativ, cu accent pe inovație și creativitate. Elevii săi sunt adesea printre cei mai buni la nivel național în diverse domenii de studiu.

8. Colegiul Național „Mihai Viteazul” – București

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București completează lista celor mai bune licee din România. Cunoscut pentru rigoarea academică și cadrele didactice de excepție, acest liceu asigură o educație de calitate superioară. Elevii săi au performanțe notabile la Bacalaureat și sunt adesea acceptați la universități prestigioase.

Topul celor mai bune licee din România reflectă eforturile constante ale acestor instituții de a asigura o educație de înaltă calitate. Prin rezultatele lor academice și implicarea în diverse activități, aceste licee continuă să fie repere ale excelenței educaționale, pregătind elevii pentru succesul academic și profesional de mai târziu.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Loredana Chivu, cu tatuajul INTIM la VEDERE! Apariție INCENDIARĂ în slip MINUSCUL
Stirile PROTV
Accident îngrozitor pe munte. O femeie, târâtă de teleferic până în prăpastie, sub ochii soțului și copiilor
EVZ.ro
Mari reduceri pentru români. Unde pot să zboare extrem de repede
Digisport.ro
Gigi Becali a vrut să dea lovitura verii, dar a rămas "mască": ce salariu i-a cerut Andrei Rațiu
PRO TV
Neti Sandu dărâmă miturile despre horoscop: ”Am zis că Gemenii înșală cel mai mult... Cred că și Peștii!”. Ce spune despre restul zodiilor
Adevarul
De ce nu au românii productivitatea germanilor? „Primul vinovat este managerul”
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
Ți se rupe sufletul! Emily Burghelea, imagini SFÂȘIETOARE de pe patul de spital. A fost rasă în cap și urmează să fie operată. ”Am lacrimi în ochi și aștept”
Parteneri
Cine e profesoara care a murit în timpul examenului de Bacalaureat
Redactia.ro
Cât costă un sejur de 8 zile la mare, în România. Un român a făcut calculul exact: „Cu banii ăia mergi în Grecia liniștit”
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
EVZ.ro
Cei patru membri ai familiei care au murit în accidentul devastator din Suceava, conduși pe ultimul drum! Imagini dureroase de la înmormântare / FOTO
Spynews
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Capital.ro
Ce mâncăm la 40 de ani ne poate afecta sănătatea chiar și după câteva decenii. Concluziile celui mai recent studiu Harvard
Antena 3
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut fostul soț după separare: „Nu am avut încotro ...”
Avantaje
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Mediaflux
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă. Actrița demonstrează că e o femeie superbă
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro