Top trei cele mai impresionante trasee montane din România. N-o să ghicești care se află pe locul 1
Din ce în ce mai multă lume preferă să-și petreacă timpul liber la aer curat. De cele mai multe ori, aleg să meargă la munte pe diferite trasee montane. Iubitorii de munte adoră peisajele și frumusețile întâlnite la munte, în România. Așa că, iată cele mai impresionante trasee montante din România.
Traseul Brașov – Drumul Serpentinelor – Muntele Tâmpa
Acest traseu se parcurge în aproximativ o oră jumătate, în funcție de condiția fizică a fiecăruia. Este un traseu marcat cu triunghiul roșu. Este un traseu pentru începători, fiind foarte ușor de parcurs. De asemenea, și peisajele sunt pe măsură. Vei vedea fânețele și zonele rurale din jur, dar și panorama asupra Brașovului. Vei începe traseul de sub Tâmpa, de pe valea Brediceanu. Apoi, vei urca Drumul Serpentinelor spre Vârful Tâmpa, unde se termină traseul. Trebuie să ai grijă la timp, ar fi bine să-ți calculezi și timpul de întoarcere.
Drumul serpentinelor este format din 25 de curbe, desfășurate pe 3 kilometri. La finalul traseului vei avea parte de un peisaj de neuitat: Depresiunea Bârsei, Crestele munților Baraolt și panorama Brașovului Medieval.
Traseul Pietrei Craiului: Cabana Plaiul Foii – La Table
Dacă traseul anterior era pentru începători, acesta este mai greu. Dacă ai de gând să te aventurezi, vei avea nevoie de echipament special. Este marcat cu triunghiul albastru și se parcurge în 10-12 ore. Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele mai frumoase locuri din Carpați. Aici vei putea admira caprele negre, animale și plante naturale crescute în sălbăticie, stâne de oi. În tot parcul vei găsi 40 de trasee montane diferite și 7 refugii în care te poți odihni.
Cabana Plaiul Foii se află în vârf de munte. Aici nu vei găsi electricitate sau apă curentă. Traseul Plaiul Foii – La table pornește de la Curmătura Foii și trece prin Poiana Tămășel. De aici, vei urca spre Vârful Tămășel, apoi spre șaua Tămășel către Pietrele Craiului. Vei ajunge tocmai până la Cerdacul Stanciului și Marele Grohotiș. Odată ce ai ajuns sus, vei coborâ pe la Valea Urzicii până la Table.
Traseul Cabana Bunloc – Cabana Piatra Mare
Printre cele mai frumoase trasee din România se numără și acest traseu. Este marca cu bandă albastră. Este un traseu de aproximativ 3-4 ore. Vei vizita Peștera de Gheață și îți poți lua cazare în Săcele, o localitate din zona Brașovului. Este un traseu ușor cu o priveliște minunată. În anumite zone, traseul poate fi destul de dificil, deoarece vei întâmpina pe drum trunchiuri de copaci căzuți. Înainte să ajungi la Peștera de Gheața, va trebui să urci o pantă calcaroasă destul de mare. Dar, la final, va merita efortul. Și în acest caz este bine să-ți calculezi timpul de întoarcere, nu exista multe locuri de cazare odată ajuns la sfârșitul traseului.