25 aug. 2024 | 09:28

Top perle BAC 2024 sesiunea de toamnă. Elevii s-au întrecut în gafe de tot râsul la Limba română

BAC 2024
Top perle BAC 2024 sesiunea de toamnă. Elevii s-au întrecut în gafe de tot râsul la Limba română
Perle BAC 2024, sesiunea de toamna

Top perle BAC 2024 sesiunea de toamnă. În fiecare an, sesiunea de Bacalaureat aduce atât emoții pentru elevi, cât și momente de amuzament pentru profesori și corectori. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024 nu a fost o excepție, oferind o serie de „perle” care au stârnit zâmbete și au devenit virale pe internet.

Cele mai mari perle de la BAC 2024 sesiunea de toamnă

Bacalaureatul din 2024, proba de Limba și Literatura Română, sesiunea de toamnă, a adus, ca în fiecare an, un amestec de emoții și momente de neuitat. Pe lângă eforturile depuse de elevi pentru a trece examenul, unele dintre răspunsurile lor au oferit și clipe de umor involuntar, transformându-se în adevărate „perle” care au circulat rapid pe internet.

Aceste perle de la Bacalaureatul 2024, sesiunea de toamnă, la Limba Română demonstrează că, sub presiunea examenului, elevii pot oferi răspunsuri neașteptate și uneori comice. Deși aceste greșeli stârnesc râsul, ele sunt și o oglindă a sistemului educațional și a provocărilor cu care se confruntă elevii.

Citește și Cele mai amuzante perle la Istorie BAC 2024. Ce au scris elevii pe foaia de examen despre Iliescu

Limba română le-a dat bătăi de cap candidaților

Cele mai multe gafe, menite să stârnească amuzamentul, au fost la Limba și Literatura Română. Perlele elevilor au provocat uimirea, iar în unele cazuri râsul profesorilor.

În timp ce unii au trecut cu bine de examenul la Limba Română, alții au întâmpinat dificultăți. Astfel, elevii nu au reușit să explice sensul unor sintagme.

„Din când în când” înseamnă „numereu”, a explicat un candidat pentru Știrile Pro tv.

Un alt elev a spus că prozatorul Ioan Alexandru Brătescu-Voinești ar fi, de fapt, două persoane, nu una. „Scriitorilor Brătescu și Voinești le place tâmplăria”.

De altfel, altcineva a confundat cuvântul „mobile” cu „mobil”: „Textul este unul fantastic, pentru că atunci nu exista telefonul, deci nici mobile de lux”.

Vezi și BAC 2024. Cele mai mari perle de la Limba română. Ce au putut să inventeze elevii: “Scriitorului îi e frică de Arghezi”

Top perle Bacalaureat 2024 sesiunea de toamnă

Iată un top al cele mai amuzante perle de la BAC din 2024, sesiunea de toamnă:

„Tâmplăria e pasiunea lui, pentru că îl lasă fără gânduri în cap.”/ „La pescuit se bucură de sânul naturii și își dă seama că e inutil” / „Statul în aer liber e sănătos, pentru că respiri aer din pomi, miroși flori și prinzi urși și mistreți pentru gătit”/ „Iubitul ei l-a înșelat, așa că se gândește ce i-ar face dacă l-ar prinde, și se uită urât la oameni”.

Proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat a avut loc pe 19 august 2024. Marți s-a desfășurat proba obligatorie a profilului, iar miercuri, candidații au susținut proba la alegere.

Rezultatele vor fi afișate luni, 26 august. Rezolvarea contestațiilor va avea loc în perioada 27-29 august, iar pe 30 august vor fi publicate notele finale.