Top cele mai consumate medicamente de români în ultimele 12 luni. Ce au folosit mai mult

Top cele mai consumate medicamente de români în ultimele 12 luni. Ce au folosit mai mult
Ce tip de medicamente au cumpărat românii în ultimele luni

Consumul de medicamente a crescut în ultimele 12 luni. Românii au cumpărat foarte multe tratamente în ultima perioadă, așa că vânzările au atins cote mari. De asemenea, au existat și câteva nevoi asemănătoare printre persoanele din țara noastră.

De ce medicamente au avut nevoie românii în ultima perioadă

Anumite medicamente au fost folosite de mulți români, astfel că s-au înregistrat creșteri mari în vânzări. De asemenea, companiile din această industrie au ajuns la sume colosale, așa că iată cum s-a prezentat ultima perioadă atunci când vine vorba despre consumul de medicamente:

Românii au cumpărat medicamente de 19 miliarde de lei în perioada iulie 2020-iunie 2021. Consumul a crescut cu 10,6% față de perioada similară a anului trecut, iar farmaciile publice au înregistrat o valoare a medicamentelor Rx eliberate ce a crescut cu 8%, anume 10,6 miliarde de lei.

Și la numărul de tratamente se înregistrează o creștere uluitoare, anume 8,7%, iar 626,8 de cutii au fost eliberate, fiind prezentă o creștere de 0,65 față de perioada iulie 2019-iunie 2020. Totuși, 363,9 milioane de cutii au fost eliberate pe bază de rețetă, anume Rx, aici fiind prezentă o scădere de 1,6%.

Vânzări mari la anumite medicamente. Care este topul

Mai mult, 240,7 de milioane de cutii pe bază de prescripție, creșterea fiind de 74,%, iar volumul medicamentelor din spital s-a înregistrat la 22,2 milioane de cutii, scăderea fiind de 23,2%, potrivit publicației Ziarul Financiar.

De asemenea, nevoile pentru anumite medicamente au fost vizibile. Cererea pentru medicamentele destinate sistemului digestiv și de metabolism a crescut cu 19,2%, în timp ce antineoplazicele și imunomodulatoarele au înregistrat o creștere de 17,9%.

Între timp, medicamentele destinate sistemului musculo-scheletic se află printre preferințe, crescând cererea cu 14,4%. Cele pentru sistemul cardiovascular au crescut cu 6,6%, iar sistemul nervos a înregistrat 5,5%, sub media pieței.

Cererea pentru anumite medicamente a scăzut. Care sunt acestea, de fapt

În scădere au fost medicamentele anti-infecțioase sistemice cu 8,5%, dar și cele destinate sistemului respirator cu 6,1%. În ultimele 12 luni, pe primul loc în topul celor mai mari companii de pe piață, s-a situat Zentiva.

Vânzările înregistrate s-au situat la 71,3 milioane de unități, în timp ce Sun Pharma, ce se află pe locul doi, a ajuns la 59,1 milioane de unități. Locul 3 a fost câștigat de Servier cu o valoare de 36,2 milioane de unități.

De asemenea, atunci când vine vorba despre vânzări, cea mai mare valoare a fost obținută de Sanofi, ce a câștigat 1046,8 milioane de lei, iar pe locul 2 s-a situat Novartis cu 997,3 milioane de lei. Urmează Zentiva, ce a obținut 861,6 milioane de lei.