Ce a pățit un bărbat din Neamț după ce a luat paracetamol și algocalmin de frica virusului covid-19

Ce a pățit un bărbat din Neamț după ce a luat paracetamol și algocalmin de frica virusului covid-19
Un bărbat din Neamț a luat algocalmin și paracetamol de frica virusului. Ce s-a întâmplat cu el?

Caz șocant în Neamț după ce un bărbat a decis să se trateze singur de frica infectării cu coronavirus. Ce a pățit acesta? Românul a luat paracetamol și algocalmin tocmai pentru a nu ajunge pe mâna medicilor în aceste vremuri.

Neamț: un bărbat a luat algocalmin și paracetamol de frica virusului. Ce s-a întâmplat cu el?

Un bărbat din Neamț s-a hotărât să ia preventiv pastile după propria alegere pentru a nu ajunge pe mâna medicilor. Iată că tocmai acest lucru s-a petrecut după ce acesta a luat zilnic paracetamol și algocalmin în speranța să nu se infecteze cu coronavirus. Speriat de virus, acesta a decis să-și administreze singur medicamente, așa că preț de un an a urmat ‘tratamentul’ pe care l-a luat fără consultul vreunui specialist.

Românul a ajuns la Spitalul din Neamț în stare gravă, iar în prezent se află internat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi. Purtătorul de cuvânt al instituției medicale din Iași a declarat că automedicația i-a dăunat în foarte mare măsură și că sunt șanse mari ca bărbatul să nu își mai poată recupera complet funcția renală vreodată. Acesta are vârsta de 55 de ani și a fost diagnosticat oficial cu insuficiență renală:

„Este vorba despre un bărbat de 55 de ani care a fost internat în secţia de nefrologie a spitalului Parhon şi la care a fost depistată o insuficienţă renală acută, care a apărut după ce a consumat aproape un an de zile paracetamol şi algocalmin”, au declarat medicii.

Specialișii au mai dezvăluit și că bărbatul a sesizat la un moment dat că se simte rău, așa că a decis ca în loc să oprească medicația să continue să ia chiar mai multe comprimate pe zi, crezând doza până în punctul în care să fie nevoit să apeleze în cele din urmă la ajutorul specialiștilor.

Nu se recomandă automedicația

Niciun doctor nu recomandă tratarea acasă și automedicație nici în cazul în care dorim să prevenim o boală pentru că antianalgezicele și antiinflamatoarele au o mulțime de efecte adverse. Din păcate, românii au la dispoziție o paletă largă de comprimate pe care le pot cumpăra cu ușurință din fiecare farmacie fără prescripția doctorului. 

  • Riscurile automedicației

„Automedicația este foarte gravă și foarte frecventă în ziele noastre. Pe lânga pacientul vârstnic, cu un profil biologic aparte, avem și profilul pacientului tânăr și mare consumator de informații de pe internet, care este foarte bine informat. Nu întotdeauna această informație înseamnă cunoaștere în profunzime, și niciodată autoadministrarea de antiinflamatorii, de antialgice, de antibiotice, ceea ce este iarăși extrem de grav, nu duce la rezultate bune și la o finalizare dorită”, arată smutm.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI