Top alimente care luptă împotriva asteniei de primăvară. La ce trebuie să fim atenți

Top alimente care luptă împotriva asteniei de primăvară. La ce trebuie să fim atenți
Remedii pentru astenia de primăvară

Astenia de primăvară nu este periculoasă dar poate crea stări ciudate pentru fiecare dintre noi. Există tot felul de remedii naturiste, dar și alimente, care ne pot ajuta să trecem peste astenia de primăvară. Important este să știm ce anume și să fim atenți la alimentație.

Astenia de primăvară, o afecțiune constantă în fiecare an

Oricât de mult ne plac temperaturile calde de primăvară, un lucru pe care nu îl putem evita întotdeauna este „astenia de primăvară”. Oricât de reală poate fi, această afecțiune este definită ca o stare constantă de oboseală cauzată de schimbarea anotimpului. Alături de oboseală, astenia poate fi însoțită și de stări melancolice sau, în unele cazuri, de depresie ușoară.

Potrivit medicilor, astenia de primăvară afectează de obicei femeile. Aceasta poate fi cauzată de faptul că organismul nu se poate adapta la un mediu nou. Mai mult, astenia se poate datora și schimbărilor hormonale și alegerilor alimentare slabe, cărora le lipsesc vitaminele și mineralele de care avem nevoie.

Deși poate fi confundată cu ușurință cu depresia, astenia de primăvară are propriile simptome specifice care ne pot ajuta să o identificăm și să o prevenim. Unul dintre primele semne ale acestei afecțiuni este pierderea interesului pentru activitățile zilnice, spun medicii. Alte simptome care ne pot amenința viața de zi cu zi includ:

  • Tristețe nejustificată;
  • Iritabilitate și anxietate;
  • Dificultăți de concentrare;
  • Apetit scăzut;
  • Dureri de cap;
  • Apatie;
  • Epuizare;
  • Dureri musculare;
  • Tensiune arterială scăzută.

 

Toate aceste simptome și implicit astenia de primăvară pot fi evitate printr-o alimentație echilibrată și cu ajutorul unor alimente care ne ajută să combatem această afecțiune.

Remedii pentru astenia de primăvară

Chiar dacă astenia dispare de la sine după câteva săptămâni, când corpul nostru se adaptează în cele din urmă la noul sezon, există câteva modalități de a accelera procesul și de a preveni majoritatea simptomelor.

Cel mai simplu mod de a influența astenia de primăvară este planul nostru alimentar. Acesta ar trebui să includă alimente bogate în vitamina C și E, magneziu, fier și calciu. Prin urmare, o dietă de primăvară ar trebui să includă fructe și legume crude, nuci precum arahide sau migdale, pește și fructe de mare, precum și o doză echilibrată de produse lactate.

Cel mai bun mod de a obține cea mai mare cantitate de energie din alimentele dvs. este să vă asigurați că vă oferiți cea mai bună mâncare posibilă, mai ales în situații când aveți astenie de primăvară. În cele ce urmează vă propunem o listă de alimente ce vă pot ajuta la combaterea asteniei de primăvară, după cum urmează:

1.Fructe și legume proaspete de sezon

Cu cât mâncarea dvs. este mai proaspătă, cu atât va conține mai mulți nutrienți. Spre deosebire de alimentele procesate care pot fi lipsite de nutrienți pentru o perioadă mai lungă de valabilitate, alimentele proaspete conțin de obicei nutrienți mai mari. Consumul de fructe și legume în sezon înseamnă că acestea se coc natural.

2.Băuturi fără cofeină

Cofeina este OK cu moderație și s-a demonstrat că are unele beneficii pentru sănătate. Deși oferă un impuls pe termen scurt, nu oferă de fapt energie corpului. Este posibil ca primele înghițituri să îți dea bătaie de cap, dar dacă nu îți oferi corpului o nutriție bună și mese echilibrate și gustări, în cele din urmă te vei simți epuizat.

Dacă trebuie optați pentru cafea neagră sau ceai neîndulcit. Băuturile răcoritoare și băuturile energizante pot fi pline de zahăr rafinat și ingrediente artificiale și pot duce la alte probleme de sănătate dacă consumați excesiv. De asemenea, încercați să rămâneți bine hidratat, înlocuiți cafeaua cu ceai verde sau ginseng, pentru a stimula vitalitatea și a reduce stresul.

3.Proteine slabe

Carnea roșie marmorată în grăsimi adaugă grăsimi saturate în dieta ta. Carnea mai slabă oferă în continuare proteine de calitate, dar conțin mai puține grăsimi saturate. În general se recomandă o masă în care să regăsim pește, și mai ales cel bogat în acizi grași omega-3. Genul acesta de alimente pot adăuga grăsimi benefice.

Astenia de primăvară combătută prin ieșirea la plimbare

Nu în ultimul rând, nu uitați de ceea ce de obicei vă face fericiți. Cititul, plimbările în parc, sportul, vacanțele scurte sau pur și simplu ceva timp cu cei dragi pot fi cel mai bun remediu pentru simptomele asteniei de primăvară.

Faceți suficientă activitate fizică în fiecare zi, este foarte important, spun specialiștii. Poate fi la fel de simplu să faci o plimbare în jurul blocului sau să petreci ceva timp grădinărind. Orice activitate care vă pune oasele și mușchii în mișcare vă poate ajuta.

Așa că aveți toate ingredientele necesare pentru a trece ușor peste astenia de primăvară, odată cu ajutorul alimentelor, dar și făcând mișcare în aer liber.