Ce se întâmplă cu grădinițele în vacanța de primăvară. Ministerul Educației a făcut anunțul momentului

Ce se întâmplă cu grădinițele în vacanța de primăvară. Ministerul Educației a făcut anunțul momentului
Grădinițele deschise cu acordul DSP

Din 2 aprilie, timp de o lună, toți elevii au intrat într-o vacanță prelungită. Cu toate astea, conform ministrului Sorin Cîmpeanu, pe toată perioada vacanței grădinițele vor rămâne deschise. Singura condiție va fi să aibă avizul pozitiv din partea Direcțiilor de Sănătate Publică.

Grădinițele deschise pe perioada vacanței de primăvară

Decizia Ministrului Sorin Cîmpeanu de a schimba structura anului școlar a afectat și perioadele de vacanță. Astfel că vacanța de Paște s-a prelungit, copii stând o lună de zile departe de școală. Cu toate astea grădinițele vor rămâne deschise, spune Sorin Cîmpeanu, dar cu condiția să existe un aviz pozitiv din partea DSP. Cu alte cuvinte a pasat responsabilitatea către autoritățile locale.

Reprezentanții DSP spun că numărul grădinițelor ce vor rămâne deschise variază de la o săptămână la alta, tocmai datorită depistării a noi focare de infectări.

”Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară.

Condiția este avizul direcţiilor de sănătate publică. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta în funcţie de solicitări. Dar și de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană”, afirmă Ministerul Educaţiei într-un comunicat.

Aproximativ 3,522 de grădinițe deschise în vacanța de primăvară

În același comunicat emis, Ministerul Educației a estimat numărul aproximativ al grădinițelor ce vor rămâne deschise în perioada 5 – 29 aprilie, pe perioada vacanței prelungite. Astfel că în perioada 5-9 aprilie s-a estimat un număr de aproximativ de 691 de grădinițe ce vor fi deschise.

Ulterior, în perioada 12 – 29 aprilie, aproximația Ministerului Educației este de 2,831 de unități deschise pentru preșcolarii din România. Reamintim că aceste grădinițe nu vor putea funcționa fără avizul emis de Direcțiile de Sănătate Publică locale, la nivel de localitate sau județ.

Odată cu prelunirea vacanței de primăvară s-a decalat și intervalul în care se vor ține examenele pentru Evaluarea Națională. Conform declarațiilor ministrului Sorin Cîmpeanu, acestea vor avea loc în perioada  5-8 iulie, iar examenele de Bacalaureat după 8 iulie.

”Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie. Bacalaureatul se păstrează la datele planificate. Competențele vor fi echivalate, cu excepția celor din anii anteriori, care vor susține competențele digitale.

Evaluările la clasa a doua vor fi programate în cursul lunii mai. Simulările pentru examenele naționale se vor desfășura în toate localitățile care nu sunt în carantină, chiar dacă rata de incidență COVID este mai mare de 6 la mie.”, declara Sorin Cîmpeanu într-o cnferință de presă recentă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI