05 apr. 2021 | 20:09

Ce se întâmplă cu grădinițele în vacanța de primăvară. Ministerul Educației a făcut anunțul momentului

News
Ce se întâmplă cu grădinițele în vacanța de primăvară. Ministerul Educației a făcut anunțul momentului
Grădinițele deschise cu acordul DSP

Din 2 aprilie, timp de o lună, toți elevii au intrat într-o vacanță prelungită. Cu toate astea, conform ministrului Sorin Cîmpeanu, pe toată perioada vacanței grădinițele vor rămâne deschise. Singura condiție va fi să aibă avizul pozitiv din partea Direcțiilor de Sănătate Publică.

Grădinițele deschise pe perioada vacanței de primăvară

Decizia Ministrului Sorin Cîmpeanu de a schimba structura anului școlar a afectat și perioadele de vacanță. Astfel că vacanța de Paște s-a prelungit, copii stând o lună de zile departe de școală. Cu toate astea grădinițele vor rămâne deschise, spune Sorin Cîmpeanu, dar cu condiția să existe un aviz pozitiv din partea DSP. Cu alte cuvinte a pasat responsabilitatea către autoritățile locale.

Reprezentanții DSP spun că numărul grădinițelor ce vor rămâne deschise variază de la o săptămână la alta, tocmai datorită depistării a noi focare de infectări.

”Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară.

Condiția este avizul direcţiilor de sănătate publică. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta în funcţie de solicitări. Dar și de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană”, afirmă Ministerul Educaţiei într-un comunicat.

Aproximativ 3,522 de grădinițe deschise în vacanța de primăvară

În același comunicat emis, Ministerul Educației a estimat numărul aproximativ al grădinițelor ce vor rămâne deschise în perioada 5 – 29 aprilie, pe perioada vacanței prelungite. Astfel că în perioada 5-9 aprilie s-a estimat un număr de aproximativ de 691 de grădinițe ce vor fi deschise.

Ulterior, în perioada 12 – 29 aprilie, aproximația Ministerului Educației este de 2,831 de unități deschise pentru preșcolarii din România. Reamintim că aceste grădinițe nu vor putea funcționa fără avizul emis de Direcțiile de Sănătate Publică locale, la nivel de localitate sau județ.

Odată cu prelunirea vacanței de primăvară s-a decalat și intervalul în care se vor ține examenele pentru Evaluarea Națională. Conform declarațiilor ministrului Sorin Cîmpeanu, acestea vor avea loc în perioada  5-8 iulie, iar examenele de Bacalaureat după 8 iulie.

”Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie. Bacalaureatul se păstrează la datele planificate. Competențele vor fi echivalate, cu excepția celor din anii anteriori, care vor susține competențele digitale.

Evaluările la clasa a doua vor fi programate în cursul lunii mai. Simulările pentru examenele naționale se vor desfășura în toate localitățile care nu sunt în carantină, chiar dacă rata de incidență COVID este mai mare de 6 la mie.”, declara Sorin Cîmpeanu într-o cnferință de presă recentă.

 

PlaySport
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Cancan.ro
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Stirile PROTV
Trupul șoferului a fost secționat și a murit pe loc. Cum s-a produs tragedia de pe A1. „Venea cu viteză foarte mare un BMW”
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Capital.ro
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
EVZ.ro
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Adevarul
8 obiceiuri care te fac să îmbătrânești mai repede. Ai putea trăi cu 20 de ani mai mult
BZI.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i optimiza sentința lui Hideg
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro