28 sept. 2024 | 15:25

Top 6 cele mai bune poziții de somn. Te vor ajuta să adormi mult mai repede

Știri generale
Top 6 cele mai bune poziții de somn. Te vor ajuta să adormi mult mai repede

Puțini dintre noi reușesc să adoarmă imediat după ce ne întindem în pat. Din fericire, există exerciții care te pot ajuta să-ți calmezi sistemul nervos, să reduci stresul și să te relaxezi în câteva secunde.

Puțini dintre noi reușesc să adoarmă imediat ce se pun în pat. Din fericire, există exerciții care te vor ajuta să îți calmezi sistemul nervos, să reduci stresul și să te relaxezi în câteva secunde.

Picioarele ridicate pe perete

Cum să faci: Întinde-te cu fața spre perete și pune o pernă sub talie. Ridică-ți picioarele astfel încât călcâiele și genunchii să fie în aceeași linie, iar mâinile să fie așezate de-a lungul corpului, cu palmele în sus. Stai în această poziție timp de 2 minute. Apoi îndoaie-ți ușor genunchii și mută-i într-o parte.

Pe burtă

Întinde-te pe o pernă, cu fața în jos, și încrucișează degetele mâinilor în spatele tău. Inspiră adânc, arcuiește-ți spatele și ridică degetele de la picioare, încercând să-ți atingi călcâiele cu mâinile. Apoi, coboară încet și expiră.

Repetă exercițiul de 5-10 ori. Doar atunci când ai terminat, „descuie” degetele și relaxează mâinile.

Picioare la un unghi larg

Cum să o faci: Așază-te cu picioarele depărtate și pune o pernă în fața ta. Îndreaptă-ți spatele și inspiră cât mai profund. Apoi, expirând încet și întinzând brațele înainte, întinde-te pe pernă.

Stând în această poziție, inspiră și expiră de 10 ori, apoi ridică-te.

Tălpile împreunate

Cum să o faci: Întinde-te pe spate, pe o pernă, lipește-ți tălpile și deschide genunchii în lateral. Mâinile trebuie să fie relaxate și întinse pe lângă corp, cu palmele în sus. Respiră adânc și uniform. Stai în această poziție timp de 3 minute.

Întoarceri în timp ce stai întins

Cum să o faci: Întins pe spate, îndoaie genunchii și adu-i împreună. Întinde-ți încet picioarele pe o parte, ținându-le cu mâinile. Stai așa timp de 1 minut, apoi schimbă partea. Repetă de 2 ori pentru fiecare parte.

Pe spate

Cum să o faci: Întinde-te confortabil pe spate, pe o pernă. Deschide puțin picioarele și pune mâinile de-o parte și de alta, cu palmele în sus. Asigură-te că spina și capul sunt într-o linie dreaptă. Respiră profund de 3 ori, apoi expiră prin nas. Apoi, respiră normal de 4 ori. La acest punct, te vei simți somnoros și vei adormi curând profund.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Un celebru boxer, îndrăgostit lulea de Bianca Drăgușanu. I-a pus capac
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Regele Charles este în doliu: S-a tras cortina peste o comoară naţională!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Medicamente GRATUITE pentru români. GUVERNUL tocmai a DECIS
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro