Tudor Chirilă este unul dintre cei mai compleți artiști care s-au afirmat după Revoluție. În vârstă de 46 de ani, actorul, muzicianul, compozitorul și producătorul Tudor Chirilă nu lasă indiferent pe nimeni dintre cei care îl ascultă, iar prestația de jurat la Vocea României i-a adus și o mai mare notorietate.
Ce nu știai despre Tudor Chirilă
Tudor Chirilă este din București și este fiul gazetarului sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Damian. Este, de asemenea, fratele antrenorului de fotbal Ionuț Chirilă. Chiar dacă a devenit cunoscut ca solist al formației Vama Veche, iar acu are propria trupă, Vama, Tudor Chirilă are studii de actorie, absolvind la clasa profesorului Florin Zamfirescu la Academia de Teatru și Film (UNATC) București, secția de Actorie, în anul 1996.
Cinci secrete ale vedetei Pro Tv
- Din anul 1996, Tudor Chirilă este actor al Teatrului de Comedie din București. Aici a jucat în peste 20 de piese, o parte dintre ele în regia mamei sale, Iarina Damian.
- Tudor Chirilă este și cel mai tânăr actor care a obținut premiul etalon al teatrului românesc: UNITER. Astfel, în anul 2004, acesta a câștigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din “A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag.
- A jucat în zece filme și a debutat în anul 1994 cu un rol de figurație în ”Nobody`s children”. Însă de referință pentru el rămâne filmul ”Legături bolnăvicioase”, care i-a adus premiul publicului, în cadrul galei Premiilor Gopo pentru cel mai mare succes pe ecranele cinematografelor românești în anul 2006.
- Este pasionat și de fotografie, astfel că blogul său a început ca o vitrină a experiențelor sale în acest domeniu. Pentru Tudor Chirilă, cele mai importante lucruri de luat într-o excursie sunt chitara și aparatul foto.
- Este considerat în ultimii ani prototipul artistului român rebel și are și un model de învățământ preferat: cel finlandez.”Finlandezii spun așa: noi nu ne putem bate foarte mult cu universitățile de renume și cu acest model al asiaticilor care vede doar competiție. Care inhibă pasiunea. Una dintre propozițiile importante din modelul finlandez este”înlocuiește ambiția cu pasiunea, frate”, afirma Tudor într-un interviu pentru știrileprotv.ro.