Pe lângă multele peisaje, păduri spectaculoase și vestigii antice, România se mai poate lăuda cu ceva, și anume cel mai mare număr de biserici pe metrul pătrat. Așa că, ne-am gâmndit să-ți propunem un top 5 cele mai frumoase mănăstiri din România. Nu toate sunt în Bucovina, dar odată ajuns aici, te simţi cu adevărat aproape de Rai.
Fiecare națiune de pe glob are o biserică, care servește ca loc de închinare. Creștinii merg la biserică pentru a se închina lui Dumnezeu și lucrărilor Sale, precum și pentru a-L onora pe Dumnezeu. În plus, ei prezintă jertfe de mulțumire Domnului la biserică, care este, de asemenea, locul unde se aduc sacrificii și se dă zeciuiala.
Biserica Duras-Europos din Siria a fost înființată între anii 233 și 256, ceea ce o face cea mai veche biserică cunoscută. Potrivit speculațiilor, era o reședință tipică de gospodărie care a fost transformată pentru cult.
Cu o treime din populația lumii, creștinismul este în prezent religia cea mai practicată. Tipurile de biserici din zilele noastre sunt foarte diverse. Basilica, penticostală, catedrală, de pelerinaj, conventuală și colegială sunt câteva dintre diferitele tipuri de biserici. Catedralele catolice, anglicane, ortodoxe orientale sau ortodoxe răsăritene sunt norma.
În acest conglomerat România ocupă un loc 5 într-o ierarhie a statelor cu 1800 de biserici, air referitor la numărul acestora concentrate într-un sngur loc, România ocupă un loc fruntaș cu celebrele mânăstiri din Bucovina, majoritatea monumente istorice și culturale de o însemnătate aparte.
Dar, contrar aparențelor, dacă ar fi să facem un Top 5 cele mai frumoase mănăstiri din România, am constata că nu toate provni din regiunea istorică a Bucovinei. Deși majoritatea provin de aici, în acest top vom constata că cel puțin două provin din sud-estul și vestul României. Conform unor catalogări recente realizate de Libertatea.ro, cele mai frumoase cinci mânăstiri din România sunt după cum urmează:
Din aceste 5, Mânăstirea Prislop și Mânăstirea Cozia nu au nicio legătură cu Bucovina, prima fiind în Transilvania, iar cea de a doua în Valea Oltului. Fiecare dintre aceste lăcașuri de cult și meditație creștină are frumusețea, istoria locurilor și a oamenilor. Pe de altă parte, mânăstiri, precum Voroneț, recnuscută și pentru branndul albastru de Voroneț, și Moldovița, sunt parte integrantă a Patrimoniului Cultural UNESCO, alături de alte mânăstiri din Bucovina, toate intrate încă din 1972 în această listă.
Așadar, dacă nu ai ajuns până acum la niciuna din aceste mânăstiri, poate ar fi cazul să faci o vizită, deoarece aici te simţi cu adevărat aproape de Rai.