Cu toții știm că o alimentație sănătoasă este necesară pentru buna funcționare a organismului. Este unul dintre principalii factori pentru menținerea sănătății fizice și mintale. Având în vedere acest lucru, aflați în rândurile următoare care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească niciodată din frigiderul dumneavoastră.
O alimentați sănătoasă și echilibrată poate preveni sau limita o serie de boli sau poate încetini procesul de îmbătrânire. De asemenea, este necesară pentru menținerea sănătății din toate punctele de vedere. Iată ce alimente nu ar trebui să lipsească din frigider:
Pe lângă amidon, cartofii conțin vitamine, minerale, fibre și sunt bogați în vitamina C. Un alt nutrient important din cartofi este potasiul, un electrolit care ajută la funcționarea inimii, mușchilor și sistemului nervos.
Avocado conține grăsimi sănătoase și antioxidanți care luptă împotriva bolilor și aproape 20 de vitamine și minerale. Consumatorii obișnuiți de avocado au un aport mai mare de fibre, vitamine E și K, magneziu și potasiu decât cei care nu mănâncă avocado.
Peștele este o sursă excelentă de acizi grași Omega 3, este bogat în proteine și foarte sărac în grăsimi. De asemenea, este bogat în vitamine și minerale necesare organismului. Consumul regulat de pește poate scade riscul de boli de inimă, îmbunătățește sănătatea creierului și poate ajuta la prevenirea astmului la copii.
Ouăle sunt considerate pe scară largă a fi o sursă valoroasă de proteine de calitate. De asemenea, sunt pline cu o gamă largă de vitamine și minerale esențiale. Mai mult, consumul regulat de ouă îmbunătățește nivelul de colesterol bun.
Un singur morcov mare reprezintă 100% din necesarul zilnic de vitamina A, care promovează o vedere sănătoasă. Morcovii echilibrează zahărul din sânge și pot reduce riscul de cancer. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale și reduc riscul de boli de inimă.
La polul opus, adică alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm niciodată, se află alimentele procesate, precum mezelurile, alimentele foarte bogate în zahăr și conservele.
Alimentele procesare se află în strânsă legătură cu probleme de sănătate precum bolile de inimă, diabetul și anumite forme de cancer.
Alimentele procesate au fost, în general, modificate în timpul preparării, fie prin congelare, conservare, coacere sau uscare. Unele alimente procesate conțin niveluri ridicate de grăsimi, sare și zahăr.
Băuturile dulci, bomboanele, produsele de patiserie și lactatele îndulcite sunt principalele surse de zahăr adăugat. Consumul de zahăr dă creierului o creștere a unei substanțe chimice de bine numită dopamină. De asemenea, ne afectează dinții, articulațiile, inima și pielea.