Ce a descoperit o femeie în grădina ei: ”Mă privea cu cei 8 ochi ai săi. E special”

Ce a descoperit o femeie în grădina ei: ”Mă privea cu cei 8 ochi ai săi. E special”
Ce a descoperit o femeie în grădina ei ”Mă privea cu cei 8 ochi ai săi. E special”

O zooloagă amatoare din Australia a întâlnit o nouă specie de păianjen în propria ei curte. În urmă cu aproximativ 18 luni, Amanda De George – care conduce pagina de Facebook Backyard Zoology – a atras atenția creaturii otrăvitoare, cu opt ochi, așezată pe capacul coșului.

Ce a descoperit o femeie în grădina ei

Amanda De George, din Thirroul, la sud de Sydney, nu a reușit să obțină o imagine bună a păianjenului la vremea respectivă, deoarece era „destul de întunecat”. Cu toate acestea, fotografia a atras rapid atenția expertului în păianjeni din Melbourne, Joseph Schubert, care a rugat pe De George să îl prindă pentru a-l putea examina.

În iunie, De George a văzut din nou păianjenul. Apoi a reușit să-l captureze și să-l transporte pe doi la Schubert în recipiente.

În acest moment a primit confirmarea că acest tip de păianjen nu era cunoscut, oamenii de știință urmând să-i dea un nume după examinare.

De George a declarat pentru Daily Mail Australia:
”Mi s-a părut incredibil de frumos cu fața și ochii săi de un albastru strălucitor, dar nu mi-am dat seama cât de special era. Când mi s-a spus că este o specie nouă pentru știință, dispăruse. Mi-au trebuit trei luni și jumătate pline în căutarea unui alt specimen. Deci asta a fost partea grea! Capturarea a fost ușoară!”

Păianjen, botezat după designerul Karl Lagerfield

De George a adăugat:

”Sincer, este atât de interesant! Este atât de plăcut să poți contribui cu ceva la știință.”

”Sunt doar un iubitor de natură amator și nu mi-aș fi putut imagina niciodată că aș face asta.”

Păianjenul, care măsoară doar 4 mm, face parte din grupul genului Jotus. Acest grup include alți păianjeni săritori găsiți în Australia și Noua Zeelandă, ale căror trăsături de identificare includ picioarele din față stufoase și o dungă neagră mărginită de alb. Potrivit ABC News, există în prezent 14 specii de păianjen numite în genul Jotus, dintre care cinci au fost identificate în 2019 de Schubert și alți doi oameni de știință. Una dintre noile specii a fost Jotus karllagerfeldi, un păianjen alb-negru botezat după stilul creator de modă Karl Lagerfield. Se spune că păianjenii sunt inofensivi pentru ființele umane, totuși sunt vânători activi și vor injecta venin în prada lor.

Araneae (Păianjenii) este cel mai numeros ordin de arahnide, numărul speciilor descrise depășind 40 000. La ora actuală, păianjenii se întâlnesc pe toate continentele, cu excepția Antarctidei. Aceaștia preferă să trăiască în regiunile tropicale, păduri, peșteri, în regiunile alpine, de stepă, localitățile umane, chiar și în bazinele acvatic (fam. Cybaeidae).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI