05 dec. 2019 | 11:21

Top 3 probleme frecvente ale centralelor termice în condensație. Ce soluții recomandă specialiștii

Știri generale
Top 3 probleme frecvente ale centralelor termice în condensație. Ce soluții recomandă specialiștii
Cele mai frecvente probleme ale centralelor termice

Centrala termică pe gaz rămâne cea mai întâlnită soluție pentru încălzirea locuinței tale. Popularitatea de care se bucură echipamentele termice se datorează costurilor extrem de accesibile, dar și înțreținerii facile. Totuși, trebuie să fii atent, pentru că există un top al problemelor pe care le-ai putea întâmpina folosind centrala termică pe gaz.

Problemele frecvente ale centralelor termice

Deși este aleasă de majoritatea românilor pentru încălzirea în sezoanele reci, poți întâmpina câteva probleme. Precum orice alt echipament tehnic, centrala poate prezenta și ea nereguli în funcționare. Printre cele mai frecvente probleme care pot apărea este chiar legată de primul pas: pornirea acesteia. În situația dată, dacă nu pornește, ai putea încerca să verifici dacă primește gaz și apă sau dacă este conectată la priză. Dacă există pene de curent, va porni automat la realimentarea electrică, dar dacă este vorba despre sistarea combustibilului cu care funcționează, este necesară o resetare a echipamentului după alimentarea cu gaz.

O altă problemă care ar putea apărea este neaprinderea flăcării. Acest lucru ar putea avea mai multe cauze: poate fi de vină temperatura din interiorul cazanului, care ar putea să fie mai ridicată față de cea setată, există posibilitatea ca pe coloana de gaz să existe bule de aer sau gazul să nu aibă o presiune corespunzătoare. O soluție sigură este să apelezi la un specialist în instalații. O a treia defecțiune cu care se întâlnesc mulți care dețin centrale termice pe gaze este oprirea consecutivă a echipamentului. Acestea ar putea fi clar semne ale defectării termostatului din cameră.

Problemele frecvente ale centralelor termice

Problemele frecvente ale centralelor termice

„Va interzice centralele de apartament”

„UE va interzice centralele de apartament. Ele sunt periculoase. Explodează! E mai ieftin în sistemul centralizat”, a declarat Andrei Neder, fostul viceprimar trecut de la ALDE la PNL. Există o lege care arată faptul că acum condițiile care trebuiesc îndeplinite de către propietarii sunt mai aspre decât cele din trecut. Această directivă este împărțită în două părți: Ecodesign și Energy Labeling.

Ecodesign reprezintă eliminarea centralelor cu puteri de până la 400 kw, în timp ce Energy Labeling înseamnă etichetarea centralelor termice cu o clasificare de la A+++ până la G, adică a celor cu o putere mai mică de 70 kw.