Top 10 restaurante din România unde să savurezi cea mai bună ciorbă de burtă. Au cele mai bune recomandări

de: Anca Lupescu
27 05. 2024

Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc pe care fie îl iubești, fie îl urăști. Pentru cei care o iubesc, ciorba de burtă este un deliciu culinar pe care nu îl refuză niciodată. Dacă te numeri printre iubitori acestui preparat tradițional, iată top 10 restaurante din România unde să savurezi cea mai bună ciorbă de burtă. 

Top 10 restaurante din România unde să savurezi cea mai bună ciorbă de burtă

Restaurant Vatra – București

Situat în inima Bucureștiului, în apropiere de Parcul Cișmigiu, Restaurantul Vatra te întâmpină cu un decor transilvănean autentic și preparate tradiționale românești. Ciorba de burtă de aici este apreciată pentru carnea fragedă și gustul echilibrat. Restaurantul este ideal pentru o ieșire de prânz într-un weekend relaxant.

Mahalaua Cărămidarilor – București

Situat în cartierul Tineretului, acest restaurant este renumit pentru atmosfera sa relaxantă și grădina de vară plină de verdeață. Ciorba de burtă este recomandarea bucătarului și este preparată după o rețetă tradițională care nu te va dezamăgi.

Vezi și: De ce ţi se ia meniul din faţă imediat, la restaurant. Trucul la care să fii atent de acum

Laguna Verde – Balotești, Ilfov

Aflat la doar 15 km de București, Laguna Verde este un complex de agrement cu baltă de pescuit, herghelie și activități recreative. Restaurantul oferă o ciorbă de burtă delicioasă într-un cadru rustic și relaxant, perfect pentru o escapadă de weekend.

Zexe Zahana – București

Zexe Zahana este cunoscut pentru restaurarea gastronomiei românești interbelice. Ciorba de burtă, descrisă ca fiind o adaptare românească a unei rețete turcești, este un adevărat deliciu culinar. Restaurantul oferă preparate tradiționale într-un decor elegant.

Hanu’ lui Manuc – București

Cu o istorie de peste 200 de ani, Hanu’ lui Manuc este unul dintre cele mai vechi și mai renumite restaurante din București. Atmosfera tradițională, muzica populară live și ciorba de burtă preparată impecabil fac din acest loc o destinație gastronomică de top.

Te-ar putea interesa și: Restaurantul celebru din București care a fost închis: ‘Gândacii sunt împărțiți pe soiuri de carne, cum se spune jeg în chineză?’

Restaurant Casa Doina – București

Situat pe Șoseaua Kiseleff, Casa Doina oferă un cadru elegant și rafinat, ideal pentru o ieșire în familie. Ciorba de burtă este preparată după rețete autentice, cu ingrediente de cea mai bună calitate.

Caru’ cu Bere – București

Un alt restaurant cu o istorie îndelungată, Caru’ cu Bere este faimos pentru atmosfera sa elegantă, burgheză și preparatele tradiționale. Ciorba de burtă servită aici este considerată una dintre cele mai bune din București.

Restaurant La Mama – București

Cu mai multe locații în București, Restaurantul La Mama este cunoscut pentru mâncarea tradițională românească. Ciorba de burtă este un preparat de bază în meniul lor, apreciată pentru gustul său.

Casa Veche – Cluj-Napoca

Acest restaurant din Cluj-Napoca servește preparate tradiționale românești. Ciorba de burtă este una dintre specialitățile casei.

Curtea Berarilor – Timișoara

Curtea Berarilor este un restaurant tradițional din Timișoara. Localul este amenajat frumos, iar clienții apreciază serviciile și personalul. Aici poți gusta o ciorbă de burtă tradițională delicioasă.