Top 10 cele mai mari secrete ale lui Nicolae Ceaușescu. Ce nu s-a știut despre liderul comunist până după moartea sa

Top 10 cele mai mari secrete ale lui Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a avut grijă ca poporul să nu îi afle toate secretele. Unele dintre acestea au fost atât de bine păstrate încât au ieșit la iveală abia după moartea sa, când persoanele care l-au cunoscut au început să facă dezvăluiri. Spre exemplu, puțini sunt cei care știu că fostul dictator a fost singurul român care s-a plimbat cu caleașca reginei Elisabeta a II-a.

Top 10 cele mai mari secrete ale lui Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a absolvit doar primele 4 clase și a început să lucreze de la vârsta de 11 ani ca ucenic cizmar.

A fost arestat de 5 ori, prima dată când avea doar 15 ani, iar până la vârsta de 26 de ani a strâns 7 ani de închisoare.

Fostul dictator a atras simpatia liderilor din Vest după ce a refuzat să intervină în Cehoslovacia. La scurt timp, în România au venit Richard Nixon, Charles de Gaulle şi Margaret Thatcher.

A primit o telegramă în care a fost ironizat de Salvador Dali, după ce a fost numit în funcția de președinte al României și a primit drept cadou un sceptru regal.

Nicolae Ceaușescu a fost singurul român care s-a plimbat cu caleașca reginei Elisabeta a II-a, în 1978, cu ocazia unei vizite în Marea Britanie.

S-a prăbușit cu avionul în 1957, în timp ce se afla în drum spre Moscova. A supraviețuit doar cu câteva traumatisme la gamba stângă. În accidentul aviatic și-au pierdut viața ministrul de externe Grigore Preoteasa şi alţi trei membri ai echipajului.

Îi plăceau foarte mult filmele polițiste americane și serialul Kojak.

Fostul președinte al României a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la 8 Universități.

A fost deputat de Olt în perioada 1946-1948, după ce a fost ales în mod democratic.

A fost cel mai tânăr conducător politic din Europa și singurul lider comunist care a stabilit relaţii diplomatice cu RFG.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI