Ce probleme de sănătate avea Nicolae Ceaușeșcu înainte să fie executat. N-o mai ducea mult

Ce probleme de sănătate avea Nicolae Ceaușeșcu înainte să fie executat. N-o mai ducea mult
Nicolae Ceaușescu avea probleme grave de sănătate grave

Nicolae Ceaușescu avea mari probleme de sănătate, dar nu vorbea despre acestea decât cu oamenii în care avea cea mai mare încredere. Medicul care s-a îngrijit de sănătatea fostului dictator mărturisește că Ceaușescu suferea de o boală extrem de gravă care îi producea dureri insuportabile și sângerări.

Nicolae Ceaușescu avea probleme de sănătate grave

„A făcut colonoscopie și a stat fără anestezie. S-a făcut consult și s-a hotărât să se facă această colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar conoloscopia a fost făcuta acasă. Avea încredere în medicina românească, nu se ducea afară”, a declarat Alexandru Oproiu, medicul care l-a tratat pe Nicolae Ceaușescu.

Pentru că fostul dictator nu dorea să se afle despre problemele sale de sănătate, intervenția s-a făcut la vila lui din Primăverii cu aparatura adusă de la Spitalul Fundeni. Ceaușescu avea și alte boli, pentru care a ales să apeleze la medici chinezi. Se spune că aceștia i-au oferit un leac produs din viermi de mătase.

„A fost o perioada când a avut doi care se schimbau. Nu i-a plăcut tovarășei. Pe urmă, a fost un doctor cum am fost eu, care mergea tot timpul cu ei și la care apela pentru orice problemă. Nu-și lua nimeni responsabilitatea. Nici eu nu mi-o luam decât pentru fleacuri: o amigdalită, o răceală”, își amintește Prof. dr. Eduard Apetrei, cardiologul lui Ceaușescu.

Medicul a mai spus că în momentul în care a fost anunțat că îl va avea în grijă pe Nicolae Ceaușescu i s-a oferit o casă cu chirie, însă a refuzat, întrucât avea un apartament proprietate personală la care nu voia să renunțe. I s-a recomandat să îl vândă, însă a ales să asculte de sfatul părinților și l-a păstrat.

„După Revoluție mi-am dat seama ce bine am făcut. Vă dați seama ce aș fi pățit? Aaa, păi stai, că ai vilă, ai cutare”, a spus medicul.