TOP 10 cele mai bune șaormerii din București

TOP 10 cele mai bune șaormerii din București
Cea mai ieftină și gustoasă mâncare, șaorma

Într-o lume în viteză, de multe ori preferăm mâncărurile rapide, gustoase și ieftine. În București, de exemplu, în afară de restaurantele de tip fast-food, găsim o sumedenie de mici și mari afaceri cu șaorma. Sunt câteva restaurante de acest tip despre care putem spune că sunt cele mai bune. Așa că am decis să testăm piața și să facem și un top 10 cele bune șaormerii din București.

Cea mai ieftină și gustoasă mâncare, șaorma

Pentru cei care nu știu acest lucru, șaorma provine din Imperiul Otoman, mai exact din secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea. De regulă este un preparat din carne levantină, unde bucăți subțiri de miel, pui, carne de vită, sau carnea mixtă este stivuită într-o formă de con pe un rotisor vertical. Se presupune că această tehnică a fost metoda primordială de gătit a kebab-urilor.

Asta până când bucătarul turc Iskender Effendi a creat Döner Kebab. Acesta a folosit o frigăruie pentru a pregăti la grătar, pe verticală, carnea de miel pe care a tăiat-o în felii subțiri în anii 1860 în Bursa, Turcia.

În curând, s-au dezvoltat diferite tipuri de kebaburi în toată regiunea, inclusiv Șiș Kebab, Urfa Kebab și un kebab de marcă numit după inventatorul însuși, Iskender Kebab. De la kebab la șaorma a mai fost decât un pas, iar astăzi, șaorma este un aliment de bază în Orientul Mijlociu. Este servit în mod tradițional ca sandviș, și a devenit și un fel de mâncare populară în România.

TOP 10 cele mai bune șaormerii din București

După 1990, în România era adusă pentru prima dată de lanțul de restaurante „Spring Time”, ulterior au apărut, cel puțin în București, din ce în ce mai multe astfel de afaceri. Mici afaceri, precum șaormeria „Dristor”, au câștigat teren, clienți, și profituri substanțiale, devenind deja lanțuri atohtone de restaurante, regăsite prin diferite cartiere din București. Într-un top 10, regăsim deja nume cunoscute în București.

1.Dristor Donner

Plecată de la o afacere mică, exact în cartierul căruia-i poartă și numele, astăzi a ajuns un adevărat lanț de resturante, împrăștiate prin cartierele bucureștene. Nu este zi în care să nu vezi cozi la Dristor Donner.

2.Calif Donner

Restaurantele Calif se regăsesc prin București, cel mai important fiind cel din Şoseaua Iancului. Deși au mai crescut prețurile, cei de la Calif își păstrează calitatea produselor oferite către clienții săi.

3.Socului Kebab

Situat pe Bulevardul Basarabia, la numărul 45, Socului Kebap propune șaorma și kebab făcute din carne proaspătă, iar prețurile sunt acceptabile.

4. Shaorma Băneasa

Situat în zona Băneasa, restaurantul este recunoscut pentru una din cele mai bune șaorme din București. Cei de aici oferă mâncare rapidă și gustoasă.

5.Sharkia

Situat în Strada Luterana 2-4, Sharkira are menuri pentru toate gusturile, iar șaorma de aici este plină de savoare.

6.Genin

Unul din cele mai populare restaurante, situat în Calea Floreasca, și-a menținut prestigiul calității produselor oferite. O șaorma cu de toate, împreună cu un ayran, poate fi un menu bun pentru o zi la birou.

7.City Kebab

Pentru petrecăreții din Centrul Vechi, Citi Kebab e alegerea perfectă pentru un menu rapid cu șaorma.

8.La Giovanni

Deși situat în cartierul Colentina, pe strada Teiul Doamnei, restaurantul La Giovanni are o șaorma cu de toate de te lingi pe degete.

9.Full Kebab

La Full Kebap poți comanda și prin aplicațiile de mobil Tazz sau Takeaway, pentru că șaorma de aici este ieftină și bună.

10.Divan Express

Noi am testat și șaorma de la Divan Express, și recunoaștem că arată estetic bine și gustul este pe măsură. Așa că, dacă aveți drum pe bulevardul Dacia nr.37, nu ezitați să încercați produsele lor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI