Tomac o desființează pe Dăncilă cu argumente: ”de două ori, a umilit milioane de români”

Tomac o desființează pe Dăncilă cu argumente: ”de două ori, a umilit milioane de români”

Eugen Tomac este liderul PMP și a oferit o imagine foarte clară de ansamblu asupra tensiunilor dintre Dăncilă, Tăriceanu și Meleșcanu, într-o postare pe Facebook.

Ca o scurtă retrospectivă, după ce a ieșit din coaliția de guvernare, Tăriceanu a decis să părăsească postul de președinte al Senatului. Spre surprinderea tuturor, imediat după acel eveniment, Dăncilă a anunțat că-l susține pe Teodor Meleșcanu, un alt membru ALDE, pe aceeași poziție în Senat. Gestul l-a pus în dificultate pe Călin Popescu Tăriceanu, care s-a văzut forțat să încheia rapid o coaliție în senat cu Pro România pentru a nu-și pierde statutul de grup parlamentar.

Încercând să ofere o sinteză a situației create de Tăriceanu și Dăncilă, Tomac făcut o postare pe Facebook prin care a atrage atenția asupra penibilului numirii lui Meleșcanu într-o poziție atât de importantă în stat. Acesta este un afront adus românilor din diaspora care nu au putut vota în două rânduri din cauza practicilor mârșave ale coaliției, PSD – ALDE cu Teodor Meleșcanu direct responsabil, din poziția de Ministru de Externe.

„Îmi place tot mai mult şi mai mult această capcană în care a picat Tăriceanu. După ce l-a folosit Dragnea ca pe o cârpă politică, acum a venit şi rândul lui Dăncilă să-l umilească într-un hal fără de hal, lăsându-l fără partid şi, mai nou, fără parlamentari care fug disperaţi la PSD pentru funcţii în stat. PSD sfidează totul şi-l pune al doilea om în stat pe Meleşcanu, cel care de două ori a umilit milioane de români, la alegerile prezidenţiale din 2014 şi europarlamentare din 2019, îngrădindu-le dreptul la vot şi aruncând în aer toată politica externă a României”, a scris Tomac, luni, pe Facebook.

Următoarea etapă este o moțiune de cenzură. „Este tot mai clar că Dăncilă trebuie trimisă acasă prin moţiune şi scoasă din politică, odată cu Meleşcanu, pentru totdeauna!”, a adăugat liderul PMP.