Toaletă poleită cu aur pentru un șef de poliție. Imaginile senzaționale au revoltat poporul rus VIDEO

Toaletă poleită cu aur pentru un șef de poliție. Imaginile senzaționale au revoltat poporul rus VIDEO
Rusia coruptă și imaginea sa în lume

Rusia, unul din cele mai puternice state din lume, se confruntă în ultima perioadă cu multe cazuri de corupție. Cele mai recente dezvăluiri din presa moscovită vorbesc de polițiști acuzați de corupție și luare de mită. Un astfel de caz a scos în evidență ce pot face unii polițiști cu banii primiți drept mită.

Rusia coruptă și imaginea sa în lume

În aceste zile Rusia și Vladimir Putin sunt nemulțumiți de imaginea percepută în străinătate. Așa se face că a adoptat o nouă abordare a relațiilor publice pentru a prezenta o imagine mai bună despre sine și pentru a atrage investiții străine.

În ultimii ani, Rusia a lansat canale internaționale de știri în limba engleză și arabă. A găzduit forumuri economice internaționale și cluburi de discuții. A început să finanțeze suplimente în ziare străine. În cele din urmă a angajat unele companii occidentale de PR, tocmai în ideea schimbării acestei imagini.

Agenția internațională de relații publice Ketchum a fost angajată pentru a ajuta Rusia să „schimbe opiniile globale” asupra țării înainte și în timpul summitului G8 din 2006.

Deschiderea mai mare a Kremlinului în timpul acelui summit au trimis cu siguranță semnale pozitive în străinătate. Dar experții sunt de acord că va necesita mult mai mult pentru a schimba imaginea Rusiei decât o serie de mișcări de PR.

„Este nevoie de generații pentru ca poziția internațională a unei țări să se schimbe.

Țările au nevoie de multă răbdare dacă sunt serioase în legătură cu astfel de lucruri”, a declarat consilierul politic Simon Anholt pentru BBC.

Și totuși corupția este în plină expansiune în Rusia

Presa moscovită a relatat recent de noi cazuri de corupți în rândurile polițiștilor din Rusia. Anchetatorii ruși au declarat marți că au descoperit o schemă de luare de mită de mai multe milioane de ruble. Schema era condusă de zeci de ofițeri superiori de poliție rutieră.

Parlamentarul partidului pro-Kremlin din Rusia Unită, Alexander Khinshtein, a declarat că peste 35 de membri ai departamentului de poliție rutieră din Stavropol au fost reținuți ca parte a unei operațiuni pe scară largă.

Safonov și-a poleit toaleta cu aur

Anchetatorii ruși au spus într-o declarație, dată publicității, că Safonov și șase din subordonații săi au fost reținuți pentru acuzațiile de mită. Timp de câțiva ani aceștia au încasat aproximativ 19 milioane de ruble în schimbul licențelor de transport ilicit de cereale. Acțiunile acestora s-au desfășurat în regiunea Satovropol, din Rusia.

Safonov se confruntă acum cu o pedeapsă între 8 și 15 ani după gratii dacă va fi găsit vinovat.

În ceea ce arăta mai degrabă ca o reclamă imobiliară de lux, Comitetul de investigație a publicat imagini despre reședința opulentă a colonelului de poliție Alexei Safonov, după ce acesta a fost arestat, scrie publicația TheMoscowTimes.

Locuința, situată în regiunea Stavropol din sudul Rusiei, arăta ca un adevărat palat. Șeful poliției rutiere cu banii încasați și-ar fi construit palatul, ineditul fiind ceea ce au găsit anchetatorii în toaleta acestuia, un vas de toaletă poleit cu aur.

O fotografie, cea a vasului de toaletă auriu găsit în reședința polițistului, a devenit rapid virală. Agențiile de știri au raportat că șeful poliției din regiunea Stavropol a fost demis. Raidurile din Rusia au înglobat ceea ce Khinshtein a numit „întregul eșalon” al poliției rutiere.

Urmăriți Playtech.ro și pe