Toader, ținta miștourilor: Ambasada Olandei are o ironie excepțională

Toader, ținta miștourilor: Ambasada Olandei are o ironie excepțională
Tudorel Toader, ministrul Justiției. FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Tudorel Toader, ministrul Justiției, e cel mai nou subiect de ironii din cauza felului în care transmite mesaje pe Facebook. Ambasada Olandei a dat cea mai bună glumă de până acum.

„Acest text se va auto-distruge” scrie într-o cană de cafea pe care Ambasada Olandei a publicat-o pe Facebook sub forma unei poze. Aceasta este o trimitere succintă la modul în care Tudorel Toader scrie mesajele de pe Facebook.

„Si ni s-a mai si aratat ceva in cafea!”, a mai scris Ambasada în mesajul său către cei care îi urmăresc pagina de Facebook.

Toader a obișnuit să pună texte pe Facebook pe care le termină cu mesaje de tipul: „PS: acest mesaj va fi șters peste 30 de minute!”. Timpul diferă, dar la majoritatea avertizeză că va fi șters.

Tudorel Toader are strategia asta de ceva timp. Încă nu a oferit clarificări dacă el a vrut așa sau echipei sale i s-a părut o idee bună.

De ce ar folosi Toader o astfel de strategie de-a șterge mesaje?

Cel mai probabil, cel care a venit cu ideea unor astfel de mesaje s-a gândit că astfel ele dispar de pe Facebook și, implicit, lumea uită de ele. Din păcate pentru acest plan, declarațiile importante – „care vor fi șterse după o oră” – sunt salvate sub formă de screenshot și nu dispar.

Oricum, strategia asta adoptată pe pagina ministrului Justiției a intrat deja în folclor cam cum au intrat perlele Vioricăi Dăncilă.

În 2018, Toader a avut pe aceeași pagină de Facebook și mesaje care au avut cursă mai lungă. Unul dintre ele, din octombrie 2018, a fost șters după o zi. E un comportament bizar până acum nemaiîntâlnit la un politician, dar cert e că nu dispare prea curând. Rămâne însă ținta glumelor, așa cum s-a întâmplat acum. Mai avem să vedem și alte instituții care vor ironiza această strategie de social media.