08 apr. 2021 | 09:22

Titi Aur, mesaj cutremurător de pe patul de spital după ce s-a internat cu Covid-19: „Am plămânii afectați. Nu pot respira fără mască”

Sănătate
Titi Aur, mesaj cutremurător de pe patul de spital după ce s-a internat cu Covid-19:
Titi Aur, informații noi despre starea de sănătate

Apar noi informații despre pilotul de raliuri, Titi Aur, după ce a fost confirmat cu Covid-19 și s-a internat cu o formă medie în spital. Acesta se află de o săptămână în spital, iar starea sa este în continuare gravă.

Care este starea de sănătate a pilotului

Titi Aur se află în continuare în spital, fiind internat pe data de 1 aprilie după ce s-a infectat cu Covid-19. Acesta a început să aibă probleme cu respirația, moment în care a știut că are nevoie de internare de urgență. Recent, acesta a povestit pentru Realitatea Plus cum se simte în prezent.

Din păcate, unul dintre cei mai buni piloți de raliuri se află în continuare în stare gravă, plămânii acestuia fiind afectați în proporție de 45%. Titi Aur se afla internat la spitalul suport COVID-19 ”Elena Beldiman” din Bârlad, din oraşul său natal. În ciuda sănătății sale precare, pilotul a avut doar cuvinte de laudă la adresa medicilor, cărora le mulțumește și le este recunoscător.

Mai mult, el a explicat în intervenția pe care a avut-o despre riscurile pe care le are orice pacient care dorește să plece acasă din spital, în condițiile în care nu este vindecat complet.

„Sunt tratat cu tot ce se poate mai bine. Am plămânii afectați în proporție de 45%. Nu pot respira fără mască. Acum am dat masca de pe gură puțin jos ca să pot să vorbesc cu dumneavoastră. Îmi vine foarte greu. Spitalul din Bârlad îl cunosc din copilărie. Am ajuns aici pentru că aici m-a prins boala. Eram venit acasă la părinți. Am găsit o echipă minunată, extraordinară.(…) De când am venit am văzut și relația cu alți pacienți.

Medicul vine, îți explică că poți să pleci, poți să stai, dar dacă pleci riști, care sunt riscurile, evoluția. Eu la început aveam plămânul infectat la 30%, dar uite că a ajuns la 45%. Sperăm să nu treacă de 60-70% că se va ajunge mult mai rău și îi dăm de muncă mult mai mult lui Dumnezeu.

Vești bune la o săptămână după internare

Din fericire, tratamentul primit în spital începe să dea rezultate, astfel că boala pare că stagnează, medicii așteptându-se acum la o revenire treptată. Titi Aur dezvăluie că este dependent de masca de oxigen, iar acest lucru este greu și traumatizant, dar esențial pentru a putea trăi.

„La mine s-a reușit stabilizarea. Practic nu mai avansează boala. Acum urmează să vedem în cât timp voi putea începe revenirea. Acum nu pot vorbi mult , nu pot respira decât cu mască de oxigen, cu două surse de oxigen, cu aproximativ 20 de litri de oxigen pe oră, ceea ce înseamnă mult și e foarte greu.

Este foarte frustrant și mai ales atunci când știi că vine doamna cu coasa trebuie să știi când să lași capul jos, iar asta nu o poți face decât sub îndrumarea unor profesioniști, iar la spitalul din Bârlad am găsit o echipă nemaipomenită.”, a declarat Titi Aur, potrivit sursei citate.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Recalcularea pensiilor. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la voia întâmplării
Capital.ro
Țara din Europa unde tinerii primesc bani de la stat pentru chirii și navetă, iar angajatorii 50% din salariu
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în România. DRONE SUSPECTE deasupra BAZEI NATO de la Kogălniceanu
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro