Titi Aur, despre adevăratul vinovat în cazul accidentul din Suceava, soldat cu 26 de victime: „A reacţionat cum reacţionează bărbaţii”

Titi Aur, despre adevăratul vinovat în cazul accidentul din Suceava, soldat cu 26 de victime: „A reacţionat cum reacţionează bărbaţii”

Titi Aur își exprimă opinia în legătură cu accidentul din Suceava. Pe 3 martie 2021 a avut loc un accident în localitatea Arbore, soldat cu 26 de victime. În accident au fost implicate 2 autoturisme și un autobuz școlar în care se aflau 18 elevi.

Titi Aur, despre adevăratul vinovat

Pilotul profesionist a văzut imaginile de la locul accidentului. Acesta și-a format o idee despre cine ar putea fi și a decis să o împartă cu publicul. De asemenea, a ținut să menționeze că nu comentează imaginile din punct de vedere juridic. El își exprimă opinia din prisma regulilor de conducere preventivă. Titi Aur consideră că toți cei trei șoferi au o parte din vină.

Maşina care a oprit, a oprit fără ca şoferul să se uite în oglindă, pe mijlocul părţii carosabile, în condiţiile în care mai avea nişte maşini pe dreapta. A oprit obturând toată partea dreaptă a drumului pe sensul lui de mers. Dacă vreţi, fac un comentariu neacademic, a oprit cu nesimţire, fără să respecte regula de conducere defensivă care spune că atunci când opreşti te uiţi în spate, te asiguri că nu vine nimeni din spate, că nu vine nimeni neatent. Mai ales atunci când opreşti undeva unde este anormal să opreşti, în sensul că nu era cale ferată, nu era intersecţie, trecere de pietoni, ai oprit tu, aşa, că ai vrut să vorbeşti cu Gigel sau ai vrut să vezi dacă era verde sau albă casa din stânga.

Vinovatul accidentului din Arbore

Titi Aur a vorbit și despre cel ce conducea mașina din spate și a lovit mașina oprită, ricoșând pe contrasens și lovind microbuzul școlar.

Mai mult de atât, cel din spate, aproape sigur, nu era atent la drum. Chiar dacă ar fi avut o viteză un pic mai mare, cu o frânare bruscă, violentă, care s-ar fi văzut pe imagini (…) cu o apăsare corectă a piciorului pe pedala de frână, aşa cum se face într-o situaţie de frânare de urgenţă, ar fi fost alta dinamică a loviturii. Cel din spate era şi cu viteză mai mare, şi neatent, şi a reacţionat cum reacţionează bărbaţii. În momentul în care nu poţi opri şi ai un obstacol în faţă, bărbaţii virează în stânga, femeile, în dreapta. Este o chestie anatomică, stabilită de specialişti. (…) Ghinionul bărbaţilor este că se duc de fiecare dată pe contrasens. Clar era un bărbat la volan. Logic era în momentul acela să frânezi şi să loveşti doar maşina din faţă, nu să intri pe contrasens şi să te loveşti de maşina care vine din faţă, adică de microbuz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI