10 mart. 2024 | 22:17

Tipurile de pește pe care să le consumi mai rar. Sunt nocive dacă le mânânci des

Diverse
Tipurile de pește pe care să le consumi mai rar. Sunt nocive dacă le mânânci des
Ce tipuri de pește să mănânci mai rar, pentru a nu-ți pune starea de sănătate în pericol. Recomandările specialiștilor.

Indiferent dacă îți este poftă de un rulou de ton picant sau o bucată de somon la grătar, există numeroase rețete de pește care se pot servi la cină, în formă slabă din punct de vedere caloric și bogată în proteine. Ce tipuri de pește ar trebui consumate mai rar, pentru a nu deveni periculoase pentru organism.

Fructele de mare pot fi periculoase din cauza cantității mari de mercur

Două dintre cele mai mari preocupări când se analizează ce pește poate fi consumat în condiții de siguranță pentru organism sunt: sănătatea alimentară și costul preparatului. Mercurul este o îngrijorare comună în rândul consumatorilor de pește, fiindcă majoritatea tipurilor conțin această substanță.

Și fructele de mare prezintă o cantitate mare de mercur ce poate pune în pericol siguranța organismului uman. Ele pot exercita, de asemenea, o anume presiune asupra bugetului, fiindcă sunt deseori mai scumpe decât alte preparate de mare sau tipuri de pește.

Tonul la conservă are de 3 ori mai mult mercur decât cel tradițional

Tonul conservat nu ar trebui consumat foarte des. Spre deosebire de tonul clasic, cel conservat prezintă de aproape trei ori mai mult mercur. Specialiștii recomandă ca minorii cu vârste de sub 6 ani să nu consume mai mult de o dată într-un interval de 21 zile ton la conservă.

Copii mai mari și adulții pot să consume ton la conservă o dată la 7 zile, spun experții, fără ca starea de sănătate să le fie afectată. Nu se recomandă consumul alimentului în cauză mai des de limita menționată, fiindcă poate declanșa probleme de sănătate din cauza cantității mari de mercur.

Câte porții de biban dulce de apă poți mâncă într-o lună

Bibanul de apă dulce este un pește deseori căutat de pasionații de produse de mare. Este bogat în acizi grași omega-3, o sursă excelentă de proteine și conține o cantitate mare de vitamina B12. Totuși, este de remarcat că bibanul de apă dulce poate avea un nivel mai mare de mercur decât alte tipuri de pește.

Specialiștii recomandă limitarea consumului la șase porții de biban de apă dulce pe lună. O cantitate de pește (tipul în cauză) mai mare poate să ridice semne de întrebare privind cantitatea de mercur furnizată organismului uman, ce ar putea provoca unele probleme la nivel de sănătate.

De câte ori poți mânca pește scrumbie albastră

Scrumbia albastră este un pește ușor accesibil, care poate fi utilizat în diverse moduri în bucătărie. Poate fi integrat în sandvișuri, paste sau salate reci, fără a oferi rezultatului final o aromă sărată. Tipul de pește în cauză este recomandat să fie consumat de două până la trei ori la trei săptămâni.

Scrumbia albastră este bogată în acizi grași omega-3 și alți nutrienți importanți, cum ar fi calciu, magneziu și potasiu, de care organismul are neapărat nevoie.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Efectele perverse ale creșterii salariului minim. Vin scumpiri masive
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băsescu, deconspirat. Ce a făcut ca să ajungă președinte: Vă spun ceva ce nu știe nimeni!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
HIDROELECTRICA dă BANII ÎNAPOI! Facturile pentru DOUĂ luni au fost GREȘITE
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro