30 nov. 2023 | 13:07

Timp de aşteptare la vămile din România. Românii stau la cozi infernale pentru a pleca în vacanţă

News
Timp de aşteptare la vămile din România. Românii stau la cozi infernale pentru a pleca în vacanţă
Așteptări la vamă de zeci de minute

Joi, punctele de trecere a frontierei din vestul țării au devenit scene ale aglomerărilor, generate de minivacanța de 1 decembrie, în special pe sensul de ieșire din țară către Ungaria. Conform informațiilor furnizate de aplicația Trafic Online a Poliției de Frontieră, cele mai mari așteptări sunt înregistrate la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în județul Arad, și la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, în județul Bihor.

Aglomerație uriașă în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Românii dornici de vacanță au luat cu asalt drumurile către ieșirile din țară, alegând să petreacă acest final de săptămână prelungit în afara României, o parte dintre ei alegând să-și viziteze rudele din străinătate sau, pur și simplu, să facă o mică escapadă.

Astăzi, la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, se înregistrează aglomerație semnificativă în rândul autoturismelor care se îndreaptă spre Ungaria. Situația cea mai tensionată se întâlnește la punctul de trecere Cenad, din judeţul Timiş, unde timpul de așteptare pentru formalități la ieșirea din România a ajuns la 60 de minute.

Acest punct de trecere este accesibil doar autovehiculelor cu greutatea de până la 7,5 tone. În judeţul Arad, la vama Nădlac, se înregistrează, de asemenea, așteptări considerabile, cu 60 de minute pentru autoturismele care efectuează formalitățile la ieșirea din ţară. La Nădlac II, situația este și mai tensionată, cu un timp de așteptare de 90 de minute, în ciuda celor opt artere rutiere deschise conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră.

CITEȘTE ȘI: Cum să eviți cozile de la vama dintre Bulgaria și Grecia. Cele mai scurte rute când pleci cu mașina în vacanță

Alte vămi în care românii așteaptă zeci de minute în șir

La Vama Turnu, autoturismele se confruntă cu o așteptare de 50 de minute, iar aglomerația persistă și la ieșirea spre Ungaria în judeţul Bihor, conform informațiilor furnizate de News.ro. La punctul de trecere a frontierei Borş, conducătorii auto se confruntă cu un timp de așteptare de 80 de minute, în timp ce la Borş II se înregistrează cel mai mare timp de așteptare pentru formalitățile vamale pentru autoturisme, ajungând la 110 minute.

În ceea ce privește camioanele, situația este tensionată și pe sensul de intrare în ţară. La Nădlac II, șoferii de camioane așteaptă 90 de minute, în timp ce la Calafat timpul de așteptare este de 250 de minute. La Negru Vodă, se înregistrează un timp de așteptare de 360 de minute, la Albița – 260 de minute, iar la Siret – 120 de minute.

CITEȘTE ȘI: Unde mergi de 1 Decembrie, ce poți face complet gratuit. Lista muzeelor din București și din țără cu oferte de Ziua Națională a României

Aglomerație la munte

Începutul minivacanței de 1 Decembrie aduce aglomerație și pe DN1 Valea Prahovei, în zona Nistorești-Comarnic. Pe sensul de urcare, șoferii se confruntă cu circulație bară la bară pe o distanță de aproximativ cinci kilometri. Se anticipează că traficul intens va persista în orele următoare, inclusiv în stațiunile montane.

Pentru cei care se îndreaptă spre Brașov și destinații ulterioare, se recomandă utilizarea rutei ocolitoare pe DN1A, prin Cheia și Săcele, pentru a evita aglomerația și pentru a asigura o călătorie mai fluentă.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro