„Timişoara a ajuns ruşinea României!” Ce politician face această dezvăluire șocantă

de: Năstase Mirabela
26 01. 2022

„Timişoara a ajuns ruşinea României” , este afirmația șocantă a unui cunoscut politician, referindu-se la școlile închise din cauza frigului din clase și a temperaturilor scăzute din apartamentele abonaților Colterm, societatea de termoficare din municipiu. Cel care a făcut afirmația amintită a vorbit și despre „grupuri oculte”.

Nicolae Robu, atac la Dominic Fritz

Cel care susține că „Timişoara a ajuns ruşinea României” este, nimeni altul, decât Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei. Acesta mai vorbește și despre „grupuri oculte”, întrebându-se de ce un cetăţean german, ca Dominic Fritz, actualul primar, a ales să candideze la funcţia de primar la Timişoara.

„Preţul plătit de oraşul nostru şi de fiecare dintre noi în parte pentru marşarea la intoxicarea şi manipularea promovate de dl Fritz şi de grupurile oculte din spatele său este enorm. Ştiu că pe unii vă şochez vorbind de grupuri oculte, dar vă întreb: îşi poate imagina cineva că un simplu cetăţean al Germaniei, aşa, pur şi simplu, nereuşind el să aibă un job cât de cât acătării în ţara lui până la vârsta de 37 de ani îşi zice: ?! Poate fi cineva atât de naiv, încât şi acum, la rece, cu fierbinţeala alegerilor deja departe, să creadă aşa ceva?!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

El și-a continuat atacul la actualul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, şi a menţionat că, până la 37 de ani, Fritz a reuşit să fie și şomer, şi activist ONG.

„Precizez că tot ce-a reuşit dl Fritz să fie în Germania până la vârsta de 37 de ani a fost: şomer, activist ONG şi, la apogeu, secretara unui pensionar fost cu mulţi ani înainte de a ajunge dl Fritz în preajma lui, Preşedinte al Germaniei; deci, dl Fritz n-a fost nici vorbă consilier prezidenţial, cum a fost prezentat, totul fiind minciună şi în această privinţă (ca şi cu domiciliul, ca şi cu studiile)!”, scrie Robu.

Nicolae Robu s-a mai întreabat de ce Dominic Fritz nu s-a îngrijit de stocul de cărbune pentru Colterm pentru această iarnă şi de ce nu a dorit să încheie un contract cu furnizorul de gaz E. ON.

„Eu vă rog, stimaţi timişoreni, să vă daţi singur răspuns următoarelor întrebări: De ce dl Fritz a intrat în iarnă cu stoc de cărbune zero, când eu am reuşit să asigur pt fiecare din cele 8 ierni cât am fost Primar stocuri la nivelul necesarului?! Menţionez că a folosi cărbune înseamnă costuri mai mici cu 1 milion de lei pe zi decât cele corespunzătoare folosirii gazului!;

De ce dl Fritz a refuzat astă-toamnă să încheie contract bilateral pe termen lung cu E.ON la preţul de 200 lei / MWh, ajungând, astfel, la situaţia de-acum, adică: să trebuiască să cumpere gazul la preţul săptămânal al bursei, de cca 600 lei / MWh?; De ce dl Fritz a încasat o amendă de 107 milioane lei, când eu am putut să nu iau niciodată, nicio amendă?!;

De ce dl Fritz v-a lăsat fără căldură şi apă caldă şi ne ţine şi acum sub teroarea frigului bolnavii în spitale, nou-născuţii în maternităţi, bebeluşii în creşe, copiii în grădiniţe şi şcoli, pe noi, cei 180.000 de persoane abonate, în locuinţe, când eu am putut să nu vă las nicio zi în cei 8 ani şi 4 luni cât am fost Primar, fără căldură şi apă caldă?!; De ce dl Fritz nu ne indică niciun proiect propriu privind Colterm (…)”, a continuat Nicolae Robu.

„Timişoara a ajuns ruşinea României!”

Fostul primar a mai scris, în cele din urmă, că Timişoara a ajuns ruşinea României.  

„Tocmai aflu că în Timişoara, la temperaturi exterioare de -1 grad ziua, se închid şcolile, că se îmbolnăvesc copiii în sălile de clasă! Am avut, cât am fost Primar, şi temperaturi exterioare de -10 grade, dar n-am ţinut copiii în frig niciodată! Timişoara a ajuns ruşinea României, singurul oraş în care se întâmplă ce se întâmplă la noi!”, susţine Robu.

De peste o săptămână, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, iar în apartamente, şcoli şi spitale temperatura este între la 12-16 grade. Marţi dimineaţă, la Timişoara termometrul indica -10 grade afară.

Colterm are datorii de aproximativ 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil, plus de achitat o amendă de 21 de milioane de euro deoarece nu a cumpărat la timp certificatele verzi.

În sezonul rece, pentru termoficare, Guvernul a alocat municipiului Timişoara 54 de milioane de lei în luna noiembrie 2021, apoi alte 15,4 milioane de lei în luna ianuarie.