Protest inedit la Timișoara. Sute de oameni au venit cu plăpumi și paturi pentru pacienții oncologici ținuți în frig

Protest inedit la Timișoara. Sute de oameni au venit cu plăpumi și paturi pentru pacienții oncologici ținuți în frig
Mai mulți oameni au donat plăpumi pentru bolnavii de cancer ținuși în frig

Situație cutremurătoare la Spitalul Muncipal din Timișoara, acolo unde sute de pacienți cu cancer sunt ținuți în frig și în condiții greu de imaginat pentru oricine. După ce situația lor a fost făcută publică, mai mulți oameni cu suflet mare au inițiat „Protestul păturilor”, acțiune umanitară menită să le încălzească trupurile acestor bolnavi aflați în suferință. Astfel, zeci de pături și paturi electrice au fost aduse în curtea clinicii de Oncologie pentru a le fi oferite pacienților.

Medicii din Timișoara, impresionați de sprijinul necondiționat al oamenilor

Suferința bolnavilor cu cancer nu a rămas neauzită, astfel că, mai mulți tineri, membrii ai grupului civic „Liga Vest, au vrut să le arate autorităților că „nu există nu se poate”, atunci când dorești să ajuți și îți pasă de semenii în dificultate. Așa se face că această mână de oameni, în frunte cu ÎPS Ioan Selejan, au depus toate eforturile pentru a achiziționa paturi electrice, plăpumi și perne noi pentru pacienții ținuți în saloane la o temperatură similară cu cea de afară.

Acțiunea denumită „Protestul păturilor” i-a impresionat extrem de tare pe medicii Spitalului Municipal Timișoara, care au dezvăluit că, în astfel de momente dificile, românii dau întotdeauna dovadă de mobilizare și grijă față de cei aflați în nevoie.

„Este absolut impresionant. Chiar nu mă așteptăm la așa ceva și asta ne arată că noi românii, în situații de criză, putem încă să ne ajutăm unul pe celălalt. Am plâns și am fost auziți de un oraș întreg chiar și mai mult decât atât. N-am cuvinte să mulțumesc pentru toate aceste inițiative care cel mai bine vor prinde pacienților noștri”, a spus medicul Petra Curescu.

Mitropolitul Banatului s-a alăturat inițiatorilor „Protestului păturilor”

ÎPS Ioan Selejan s-a alăturat cu toată inima acestei inițiative minunate de a oferi un strop de speranță și grijă pacienților cu cancer. Reprezentantul BOR a explicat că această mobilizare a pornit ca urmare a situației extrem de grele prin care trec bolnavii cu cancer, fără ca instituțiile statului să intervină pentru a remedia această problemă de natură termică cu care orașul se confruntă de mai mult timp. Mitropolitul Banatului a explicat că aceste acțiuni umanitare au existat și de-a lungul timpului, date fiind lipsurile permanente din spitale.

”Văzând situaţia care este în spital, mai ales acesta de la Oncologie, unde durerea este poate cea mai mare, am adus săptămâna trecută plapumi şi perne noi pentru toate paturile şi încă 2 paturi electrice.

Şi acum tot paturi electrice am adus, cu geometrie variabilă, care îl ajută pe bolnav să îşi schimbe poziţia în care stă zeci de zile. Sunt foarte bune, pentru că bolnavul poate să stea în diferite poziţii, or ştiţi ce înseamnă să fii bolnav, când oricum te mişti cauţi o mângâiere (…) Din cauza frigului ne-am mobilizat. Noi suntem în relaţii foarte bune cu toate spitalele (…)”, a declarat mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, potrivit News.ro.

Vă reamintim că, în urmă cu o săptămână, fostul prefect de Timiș i-a trimis o scrisoare deschisă viceprimarului Ruben Lațcău, prin intermediul căreia îl anunța despre infernul pe care pacienții oncologici din spitale îl trăiesc zilnic.

Mai mult, Eva Andreaș i-a dat asigurări viceprimarului că nu și-ar dori să ajungă ca și pacient într-un spital neîncălzit în toiul iernii. Mesajul acesteia a fost unul extrem de dur, recomandându-i viceprimarului, printre altele, să-și scoată ochii din telefon și să afle ce atribuții are de îndeplinit pentru cetățeni.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI