Cât a ajuns să coste, azi, un pachet de țigări Carpați. De unde le poți cumpăra

Cât a ajuns să coste, azi, un pachet de țigări Carpați. De unde le poți cumpăra

Dacă ți-e dor de tinerețile când fumai țigări Carpați, avem o veste bună. Încă mai poți cumpăra aceste țigarete, dar să știi că au prețuri exorbitante.

Românii care au peste 45 de ani își amintesc cu nostalgie de țigările Carpați, considerate de unii „cele mai bune”. Evident, erau cele mai bune țigări pe care ți le puteai permite la un preț accesibil, pentru că țigările de import erau mult prea scumpe. Nu și le permiteau decât medicii, avocații, inginerii etc.

Problema este că aceste țigări au fost și atunci și sunt și acum asociate de mulți cu era comunistă. Adevărul istoric este altul.

Nu au fost țigările comuniștilor

Românii care s-au născut după 1950 tind să creadă că țigările Carpați au fost minunea adusă de comuniști, dar ele au fost produse încă din 1910 la Fabrica de Țigarete de la Sfântu Gheorghe. La început, se făceau doar țigări de foi, pentru că așa era moda în acea epocă încă tradiționalistă. Ulterior, fabrica a diversificat sortimentele.

Abia în 1931 au apărut țigaretele fără filtru (Carpați, Mărășești și Naționale).

În epoca interbelică, fabrica de țigarete s-a modernizat și s-a trecut pe producția exclusivă de țigarete și de tutun pentru pipă. Apăruseră chiar și cele cu arome orientale ca Giubek și Stambul.

După al Doilea Război Mondial, țigările Carpați au devenit din ce în ce mai populare și decenii la rând au fost considerate marca numărul 1 în România.

Cât mai costă. azi, un pachet de țigări Carpați

Azi, ele se mai găsesc doar la colecționari sau la oamenii care s-au lăsat de fumat și le-au rămas stocurile neatinse.

Mai poți să găsești țigări Carpați doar pe site-uri de anunțuri ca OLX, unde au prețuri foarte piperate.
Cel mai recent anunț la data la care a fost scris acest articol este din 15 aprilie, iar un singur pachet de țigări Carpați costă 85 de lei.

Pe vremea comunismului, deveniseră obiect de contrabandă, așa că un pachet putea să coste puțin peste 3 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI