Recordul neștiut al românului care a fumat 800 de țigări în șase minute

Recordul neștiut al românului care a fumat 800 de țigări în șase minute

Românul care a fumat 800 de țigări simultan, în doar șase minute, a stabilit un record, dar nu a primit un titlu oficial din cauza experienței mult prea nebunești și nesănătoase.

Această logică a fost cât se poate de absurdă. Cartea Recordurilor acordă titluri și premii unor indivizi care au făcut tot felul de lucruri nebunești. De ce n-ar fi și această experiență una recunoscută oficial? Cartea Recordurilor a refuzat să-i acorde un titlu oficial acestui român pentru că asta ar fi însemnat acceptarea și instigarea la obiceiuri nesănătoase.

Românul care a dat gata 800 de țigări simultan

Pe 31 ianuarie 1996, românul de origine maghiară Ștefan Sigmund, care avea 29 de ani la acea vreme, și-a bătut propriul record după ce a fumat simultan 800 de țigări cu filtru din Occident în doar șase minute. A folosit un dispozitiv special, rotund, ce pare făcut din lemn. Toate țigările erau, probabil, legate între ele printr-un tub prin care Ștefan trăgea fumul.

Aceasta este singura fotografie păstrată din acea zi și se cunosc puține despre acest record, știut azi de foarte puțini. Ștefan ar fi originar din Cluj-Napoca, dar recordul a fost stabilit în București, în fața unui public numeros, după cum vede în imagine.

Anterior, în 1995, el a mai făcut acest experiment fumând simultan 750 de țigări. A vrut să-și doboare propriul record și a reușit, dar Cartea Recordurilor nu l-a recunoscut, din considerentele menționate.

Pe Ștefan Sigmund nu l-au pasionat doar recordurile cu țigări. Tot în 1995, el devenise renumit după ce a mâncat în doar patru minute, 29 de ouă fierte.

Un alt record l-a stabilit printr-un salt într-un lac de la o înălțime de 41 de metri.

Când te gândești că toate astea s-au petrecut în România anilor ‘90, la scurt timp după ce țara scăpase (cel puțin, formal), de comunism.

Recordul cu cele 800 de țigări a fost readus în actualitate în urmă cu trei ani. am descoperit celebra fotografie într-o postare de pe Reddit de către un utilizator din afara României. Subiectul discuției era evident: să-și dea fiecare cu părerea și să spună câte țigări fuma cel din imagine.

[Request] How many cigarettes is this man smoking? from r/theydidthemath