Tragedie în lumea artistică din România! Tiberiu Ceia a murit, la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții postului public de televiziune. Interpretul celebrei melodii „Frumoasă vecina noastră” s-a născut pe data de 16 iulie 1940, la Timișoara, unde s-a și stins din viață.
Marele cântăreț de muzică populară Tiberiu Ceia s-a stins din viață, au anunțat reprezentanții postului public de televiziune din Timișoara. La momentul redactării acestui articol, nu sunt disponibile detalii privind motivul decesului celui mai de renume artist din Banat, cunoscut pentru celebra melodie „Frumoasă vecina noastră”.
„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți.
Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, au anunțat reprezentanții postului public de televiziune din Timișoara.
Tiberiu Ceia este renumit pentru activitatea sa artistică. A fost director de instituție școlară, director de Ansamblu artistic, redactor șef și director la Studioul TVR Timişoara. A continuat să activeze aici în poziția de realizator al emisiunii „Cântecul de acasă”, difuzată pe canalul 3 TVR.
Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940 în Timişoara. Primele cântece le-a auzit în casa de la mama sa venită din Bihor şi de la tatăl sau de la Oraviţa.
Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940, în Timișoara. A moștenit talentul muzical de la părinți, precum și de la bunici. Avea doar cinci ani când a interpretat „Cruce albă de mesteacăn”, melodia învățată de la tatăl său, la Grădina Capitol din orașul natal. S-a lansat în anul 1967, pe scena Operei din Timișoara.
În același an a deveit profesor de limba şi literatura română. Ulterior, a participat la mai multe concursuri, printre care și cele organizate la emisiunea „Dialog la distanță”. A câștigat atât în Timișoara, cât și în Iași, devenind oficial cântăreț de muzică populară în seara de 21 mai.
Pus în fața profesiilor de cadru didactic și cântăreț, Tiberiu Ceia a optat pentru cea din urmă, în anul 1978 renunțând în kod definitiv la catedre. A continuat să cânte împreună cu ansamblul Doina Oltului, sub îndrumarea lui Gheorghe Stan. În timp, a colaborat cu numeroase orchestre din toată țara.