Ți-e foame înainte de culcare? Singurele alimente pe care le poți mânca

de: Anca Lupescu
09 02. 2022

Alegerea unei gustări de seară poate fi complicată. În mod tradițional, se recomandă să se evite să se mănânce prea târziu în timpul nopții. Mâncatul înainte de culcare poate contribui la obezitate și dacă vei consuma alimente bogate în grăsimi sau în carbohidrați aproape de ora de culcare, asta ți-ar putea îngreuna somnul.

Ce să mănânci înainte de culcare

Banană cu unt de migdale

Migdalele și bananele sunt surse excelente de magneziu. Se crede că magneziul joacă un rol în reglarea sistemului de cronometrare al plantelor, animalelor și oamenilor și ar putea avea beneficii pentru somn.  Bananele sunt, de asemenea, bogate în potasiu, care poate îmbunătăți calitatea somnului în special la femei.

Smoothie cu proteine

Pentru sportivi, consumul unui smoothie cu proteine înainte de culcare poate ajuta la repararea mușchilor. Aceste beneficii pot fi și mai pronunțate atunci când sunt asociate cu o rutină de exerciții fizice mai devreme în timpul serii.

Ovăz

Fulgii de ovăz fierbinți sau reci ar putea ajuta la pregătirea corpului pentru somn și te mențin sătul pe tot parcursul nopții. Ovăzul conține magneziu, precum și melatonină, hormonul somnului. Poți face ovăz cu fructe uscate și semințe pentru o opțiune simplă de gustare înainte de culcare.

Fructe

Fructele sunt o altă modalitate de a consuma vitaminele și mineralele esențiale. Consumul anumitor fructe înainte de culcare te poate ajuta, de asemenea, să dormi mai bine. Kiwi are unele proprietăți care ajută la un somn odihnitor. Poți, de asemenea, consuma portocale sau pepene.

Nuci și semințe

Dietele bogate în sodiu sunt legate de o calitate mai slabă a somnului. Nucile și sau semințele nesărate ar putea fi un bun înlocuitor pentru gustările sărate, cum ar fi chipsurile de cartofi.

Fisticul conține cea mai mare cantitate de melatonină din familia nucilor. Fisticul conține, de asemenea, triptofan, un aminoacid care este legat de calitatea somnului.

Iaurt

Iaurtul este bogat în calciu, iar unele cercetări sugerează că includerea calciului în dietă poate facilita adormirea și poate duce la un somn mai odihnitor. O porție de 100 de grame de iaurt simplu din lapte integral conține aproximativ 121 miligrame de calciu.