18 mart. 2019 | 19:30

Femeia care a născut sextupleți. Caz întâlnit o dată la 4,7 miliarde

Știri generale
Femeia care a născut sextupleți. Caz întâlnit o dată la 4,7 miliarde

O femeie din Houston a născut sextupleți în doar nouă minute, un caz extrem de rar, șansele fiind de una la 4,7 miliarde. Thelma Chiaka a născut cei 6 copii între orele 4.50 și 4.59 duminică dimineața. Sugarii aveau o greutate cuprinsă între 793 şi 1.300 de grame, anunță tabloidul britanic Mirror.

Thelma a adus pe lume 4 băieți (două perechi de gemeni) și două fete (gemene) iar pentru acestea din urmă a ales numele Zina și Zuriel.

Medicii care au ajutat-o la naștere au transmis că bebelușii se află în stare stabilă dar că vor continua să primească îngrijiri într-o unitate avansată de terapie intensivă neonatală din Houston.

Thelma și-a adus pe lume cei 6 copii în 9 minute

O fotografie care prezintă o femeie epuizată și zâmbitoare a apărut în majoritatea publicațiilor cu tiraj mare din Statele Unite și Marea Britanie. Apoi, informația s-a răspândit rapid în toată lumea.

În fotografie apare Thelma Chiaka alături de doctorul  Ziad Haidar, cel care a asistat-o la naștere și de doctorul Israel Simchowitz, un neonatolog.

Echipa medicală a publicat fotografia pe Facebook, unde fericita mămică a primit zeci de mesaje de felicitare:

„Două perechi de băieți gemeni și o pereche de fete gemene s-au născut între 4:50 și 4:59. Copiii au venit pe lume la greutăți cuprinse între 793 şi 1.300 de grame. Sunt în stare stabilă și vor continua să primească îngrijiri.”

Thelma nu a bătut recordul „Octomamei” din 2009

Thelma Chiaka a reușit o minunată misiune, să aducă pe lume în doar 9 minute, 6 copii. Dar, nu a reușit să bată recordul de acum 10 ani. Atunci, Nadya Suleman, mai cunoscută sub numele de „Octomama”, a devenit faimoasă în întreaga lume după ce a născut, în ianuarie 2009, opt copii. Femeiea avea atunci 33 de ani.

Revenind la cazul Themlei, probabilitatea ca o femeie să nască sextupleţi este de 1 la 4,7 miliarde. Aceasta este mai mică decât probabilitatea ca o persoană să fie lovită de fulger (1 la 9 milioane) şi de a câştiga la loterie (1 la 302 milioane).

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro