07 apr. 2022 | 17:37

Testul psihologic care îți spune adevărul despre caracterul tău ascuns. Ce vei alege?

Diverse
Testul psihologic care îți spune adevărul despre caracterul tău ascuns. Ce vei alege?
Testul pishologic ajută la caracterizarea comportamentului

Evaluarea psihologică contribuie cu informații importante la înțelegerea caracteristicilor și capacităților individuale. Aceasta se face prin colectarea, integrarea și interpretarea informațiilor despre un individ. Astfel de informații sunt obținute printr-o varietate de metode și măsuri, sursele relevante fiind determinate de scopurile specifice ale evaluării. O metodă sunt și testele IQ, unele de atenție distributivă, altele de interpretare a unor imagini, iar altele doar  prin simpla alegere a unor răspunsuri. În esență, toate aceste teste, nu fac altceva, decât să demonstreze capacitățile noastre, ridicate sau nu. Pot ajuta la o sumară sau aprofundată caracterizare a personalității celui testat, și nu numai. Toate se bazează pe studiul psihologic al comportamentului și intelectului uman. În cele ce urmează vă propunem două teste, amândouă bazându-se pe imagini, dar atenție, nu vă grăbiți în a da rezolvări. De obicei imaginile pot fi mai mult, decât ceea ce este evident.

Testul pishologic ajută la caracterizarea comportamentului?

Psihologii spun că un element important al procesului de evaluare și punctul central al acestui raport, testul psihologic constă în administrarea uneia sau mai multor proceduri standardizate în anumite condiții de mediu pentru a obține un eșantion reprezentativ de comportament. Astfel de testări psihologice formale pot implica administrarea de interviuri, chestionare, anchete, teste standardizate, selectate în funcție de persoana examinată și de circumstanțele sale specifice, care oferă informații pentru a răspunde la o întrebare de evaluare.

Prin urmare, evaluările au rolul de a răspunde la întrebări prin utilizarea de teste și alte proceduri. Este important de remarcat faptul că selectarea testelor adecvate necesită o înțelegere a circumstanțelor specifice ale persoanei evaluate, ceea ce intră în sfera de aplicare a judecății clinice.  Dar există și frome mai simple, unele distractive uneori, prin care se poate testa psihologic o persoană, pentru a-i putea face o caracterizare a personalității sale sau a comportamentului acestuia.

În cele ce urmează vă propunem două astfel de teste, care implică una sau mai multe imagini. Primul test vă va ajuta să vă dezvoltați o anume abilitate, care ar putea determina ce IQ aveți. Cel de-al doilea test, care implică anumite chei, în forme specifice, ar putea să vă determine care este caracterul ascuns.

Testul psihologic cu fata care se învârte în ambele direcții

Testul psihologic de mai jos constă în posibilitatea voastră de a vedea cu ușurință cum se învârte fata în ambele direcții. Dacă puteți schimba ochii rapid și puteți vedea rotația în cealaltă direcție fără să vă uitați în altă parte, atunci, conform studiului, nivelul IQ-ului dumneavoastră este de peste 160, adică aproape de nivelul unui geniu. Următoarea animație vă va ajuta să vă dezvoltați această abilitate.

fata care se învârte în ambele direcții

fata care se învârte în ambele direcții

Testul psihologic cu cele 6 chei cu forme diferite

Atenția vă este testată cu un test vizual, care este folosit de psihologii vizuali americani pentru a determina tipul de personalitate al unei persoane. Totul este foarte simplu, trebuie doar să alegeți una dintre imaginile propuse și să citiți descrierea pentru aceasta.

Dacă considerați că descrierea propusă este incorectă în ceea ce vă privește sau adevărată în proporție de mai puțin de 70%, atunci ar trebui să vă uitați din nou la imagini, deoarece este foarte posibil să fi fost distras sau să nu fi gândit suficient de bine.

Ceea ce ai de făcut în testul psihologic de mai jos este să alegi una dintre cheile din cele prezentate mai jos. Vă recomandăm să nu vă gândiți prea mult la ce alegere să faceți. Singurul lucru pe care îl aveți de făcut este să mergeți pe instinctul vostru și să alegeți o cheie din cele șase. În funcție de ce cheie ați ales, aceea va reprezenta și personalitatea și caracterul vostru ca individ.

Testul psihologic cu cele 6 chei cu forme diferite

Testul psihologic cu cele 6 chei cu forme diferite

Cheia numărul 1

Dacă ai ales din prima cheia numărul unu, cea cu forma rotundă, explicația este că nu te concentrezi excesiv pe perspectivele tale și pe podoabe. Ești genul de om care  are deja ideile bine definite.

Știi care-ți sunt scopurile în viață și știi ce servești. Ești o persoană foarte rațională, analitică și foarte hotărâtă.

Lipsa decorațiilor poate însemna că nu te simți întotdeauna confortabil cu alte persoane, mai ales în cazul situațiilor artificiale. Felul tău de a fi este atât de direct și de simplu încât te poți simți vulnerabil și fragil, dar ești capabil să treci prin tot felul de situații atâta timp cât te concentrezi asupra scopului tău.

Cheia numărul 2

În cazul în care alegerea ta este cheia numărul 2, trebuie să știi că ai ales cheia de încredere. Conform explicațiilor de specialitate, aceasta reprezintă capabilitatea ta de a deschide orice ușă. O altă explicație ar fi că ești o persoană carismatică, inovatoare și demnă de încredere.

În viața de zi cu zi pui la mare preț prietenia. Te caracterizează fidelitatea și aștepți același lucru de la prietenii tăi. Deși nu ai mulți prieteni, datorită pretențiilor tale, dar cei pe care îi ai fac parte dintr-un grup restrâns în care poți avea întotdeauna încredere.

Cheia numărul 3

Am ajuns și la cheia cu numărul trei. Dacă ați ales-o pe cea mai ciudată, asta înseamnă că ești o persoană foarte încrezătoare, în tine mai ales. Cât despre ce ar putea spune despre tine, ar fi că ești o persoană hotărâtă și ai capul plin de o mie de idei.

Ești adeptul provocărilor, și le accepți fără a sta mult pe gânduri. În același timp, și nu e un lucru rău, ești genul de om căruia-i place să aibă control asupra fiecărui aspect din viața sa. Ești mereu dispus să întreprinzi orice aventură care te așteaptă după colț.

Cheia numărul 4

În acest caz, dacă ai ales cheia numărul patru, care are forma unui trifoi cu patru foi, nu te impancienta. Este semnul că ești o persoană foarte veselă.

Mai tot timpul ești o persoană relaxată și mereu optimistă. Întotdeauna privești partea bună a fiecărei situații. Dar, din păcate, mai spune că ești genul de om care ia, de cele mai multe ori, decizii impulsive.

Cheia numărul 5

Cheia numărul 5, dacă ai decis să o alegi, ar putea spune multe despre tine. De exemplu, că ești un visător creativ. Că ai o personalitate curioasă și o imaginație vie. Ar mai putea spune despre tine că ești un adevărat artist și încă ceva.

Ar mai putea revela că ceea ce te definește mai mult decât orice altceva este că iubești din toată inima. Ești genul de om care ia totul personal, iar asta uneori nu prea e sănătos.

Deși ai o personalitate unică, asta nu te scutește de a fi, uneori, exclus din anumite grupuri. Dar, totul trece, și mergi mai departe cu capul sus.

Cheia numărul 6

Am ajuns și la ultima cheie. Dacă ai decis să alegi cheia 6, cheia clasică, înseamnă că ai mers pe raționalul din tine, ca viața-ți este ghidată de logică.

Tu ești cel care se poate concentra asupra oricărui lucru cu o ușurință demnă de invidiat. Dar, culmea, nu prea îți place să pleci din zona ta de confort.

Ai momentele tale când ești superprotectiv cu cei apropiați, iar asta poate fi uneori puțin enervant. Dacă te uiți în oglindă ai să descoperi un om maturizat mult prea devreme.

Cu toate astea ai idei clare asupra vieții și a drumului tău. Grupul tău te privește cu admirație, dar îți lipsește ceva, și nu știi ce este.

Este vorba de momentele de spontaneitate și puțină nebunie, dar nu dispera. Dacă vrei, le poți avea, lăsând uneori raționalul și logica de-o parte.

Concluzie

Indiferent care ar fi rezultatul din dreptul cheii alese, sau dacă ai văzut sau nu fata dacă se învârte sau nu în ambele sensuri, tu poți fi la fel de echilibrat ca om, ca oricare altul.

Important să facem totul cu echilibru și uneori, să lăsăm raționalul să conducă, alteori spontaneitatea. Până la urmă, este vorba doar de un echilibru, și nimic mai mult.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro