11 sept. 2022 | 12:45

Testul pe care doar oamenii cu adevărat inteligenţi îl trec. Găseşte peştele din fotografia de mai jos! Ai reuşit?

Diverse
Testul pe care doar oamenii cu adevărat inteligenţi îl trec. Găseşte peştele din fotografia de mai jos! Ai reuşit?
Testul pe care doar oamenii cu adevărat inteligenţi îl trec

Testul pe care doar oamenii cu o inteligență superioară îl trec. Tu poți găsi peștele din fotografia de mai jos? De altfel un om care prinde pește se ascunde în interiorul schiței propuse, însă dacă reușești să găsești peștele în doar zece secunde înseamnă că te numeri printre cei cu un IQ ridicat!

Testul pe care doar oamenii cu adevărat inteligenţi îl trec

Testul propus peste o veche de un secol iluzie optică. Este o schiță a unei păsări care conține un element ce poate dezvălui multe despre inteligența celui care îl rezolvă. Se știe că iluziile optice au o contribuție aparte în studierea felului în care creierul uman percepe lucrurile. De altfel, iluziile optice fac parte din domeniul psihanalizei, dezvoltat de Sigmund Freud la începutul secolului al XX-lea ca teorie generală a inconștientului.

Psihanaliza cuprinde concepții dezvoltate de renumitul medic neuropsihiatru austriac de etnie evreiască, fondator al școlii psihologice de psihanaliză. Aceste concepții dezvoltate de cel considerat a fi „părintele psihanalizei” privind explicarea fenomenelor psihice se bazează mai ales pe procesele desfășurate în subconștient și a relațiilor sale cu conștientul, rezultând procedee terapeutice aplicate în cazul tulburărilor psihopatologice.

Ilustrația de mai sus este o imagine clasică care îi aparține lui Gustave Verbeek. Această imagine este un puzzle complicat în care trebuie să identifici un om care prinde pește în schița unei păsări mari. În această iluzie optică găsești un pește mare, dar și un om care îl prinde. Deși   partea mai dificilă în această iluzie optică este să-l vezi pe bărbatul care prinde peștele, totuși, este suficient să găsești doar peștele pentru a fi catalogat ca având o inteligență superioară.

(Atenție însă, pentru a găsi soluția testului, privește și analizează ilustrația în galeria foto a articolului, acolo unde este prezentă în dimensiunea corespunzătoare. De asemenea, tot acolo vei găsi și răspunsul testului!)

Sfat pentru rezolvarea testului

Aruncă o privire atentă la acest desen și pentru a găsi mai rapid soluția testului propus, răstoarnă „cu ochii minții” imaginea cu susul în jos. Asta te poate ajuta să găsești misterul ascuns în imaginea acestei pasări uriașe care ține un om în cioc.

Cu toate acestea, dacă întorci desenul cu susul în jos, poți vedea imaginea unui bărbat într-o canoe ce observă un pește foarte mare. Când întoarceți imaginea cu susul în jos, capul păsării devine peștele uriaș pe care îl căutai, de fapt. În plus, corpul păsării devine o insulă, iar picioarele devin niște copaci.

Se crede că dacă reușești să vezi omul care prinde pește sau doar peștele din interiorul acestei schițe, asta ar putea fi un semn al unui IQ ridicat.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a lipsit Ceaușescu la inaugurarea metroului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro