12 sept. 2022 | 09:58

Testul optic suprem. Găseşte arcul din imaginea de mai jos în 10 secunde! Ai curaj să încerci?

Diverse
Testul optic suprem. Găseşte arcul din imaginea de mai jos în 10 secunde! Ai curaj să încerci?
Testul optic suprem. Află dacă ai, într-adevăr, o capacitate mare de concentrare. Unde se află arcul (resortul) din imagine?

De secole întregi, oamenii sunt fascinați de iluziile optice. Acest lucru se întâmplă datorită fenomenului prin care ochii reușesc să păcălească creierul, care la rândul său încearcă să completeze informația parțială transmisă de ochi în așa fel încât să ajungă la un „rezultat”. Ei bine, cu ajutorul acestui tip de experimente, oamenii pot să își testeze, printre altele, și capacitatea de concentrare. Vezi mai jos testul optic suprem, care îți va arăta cât de mult reușești să te concentrezi, de fapt.

Testul optic suprem care trebuie rezolvat în 10 secunde

De fiecare dată când ai în față o iluzie optică, trebuie să fii atent la un detaliu important. Culorile, umbrele și perspectivele sunt cele care îți ajută creierul să înțeleagă ceea ce vede, de fapt. Pus în fața unei imagini întortocheate, creierul uman încearcă să își formeze o opinie pe baza acestor indicii.

Dacă iluziile optice sunt concepute pentru a induce inhibiția laterală (iluzia grilei Hermann), pareidolia (a vedea fețe în obiecte neînsuflețite) sau efectul Troxler (estomparea lucrurilor din perspectivă periferică), creierul tău va fi păcălit. Cel mai probabil, vei deveni confuz și nu vei ști ce să înțelegi.

Acesta este, uneori, și cazul testelor optice, deși ele se concentrează mai mult pe abilitatea unui individ de a se concentra. Dacă reușești să deslușești testul optic suprem de mai jos în doar zece secunde, înseamnă că dispui de o adevărată capacitate de concentrare. Încearcă să găsești un arc sau un resort, ascuns printre șuruburile de mai jos. Poți să faci acest lucru în maximum zece secunde?

Ai aflat unde se ascunde arcul din imagine?

Pentru a-ți testa capacitatea de concentrare, îți punem la dispoziție de această dată o imagine interesantă cu mai multe șuruburi. În cadrul acestei provocări, trebuie să găsești arcul sau resortul ascuns printre aceste șuruburi. Tot ce trebuie să faci este să fii foarte atent la un singur obiect, care se diferențiază, practic, de restul.

Această imagine a devenit virală pe rețelele sociale. Doar 1% dintre internauți au reușit să identifice locul corect în care se află resortul. Îți dăm un indiciu, la care cel mai probabil te-ai gândit și tu. Arcul sau resortul și restul șuruburilor sunt de aceeași culoare. În maximum zece secunde, ar trebui să-i dai de capăt acestei probleme.

Citește și: Testul optic care îi păcăleşte şi pe cei mai inteligenţi români. În ce direcţie merge autobuzul, de fapt

Nu ai reușit să afli unde este arcul din imagine? Indiciu: se află în zona de mijloc a fotografiei. Dacă ai reușit să îl găsești în maximum, zece secunde, felicitări! Ai o capacitate de concentrare mare. Dacă nu ai reușit să descoperi unde se află resortul, nu descuraja. Testează-ți constant atenția și concentrarea cu ajutorul unor astfel de teste și, la un moment dat, vei reuși să descoperi mai rapid răspunsurile corecte.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro