Unul dintre cele mai amuzante teste optice a devenit viral pe rețelele sociale. Imaginea de mai sus a fost distribuită ca un puzzle atât pentru copii, cât și pentru adulți. Iluzia optică de mai sus provoacă spectatorii să găsească un șoricel în bucătărie. Crezi că-l poți găsi în 15 secunde?
Potrivit statisticilor, doar 1% dintre utilizatorii de rețele sociale au putut găsi, în mai puțin de 15 secunde, un șoricel ascuns într-o bucătărie plină cu ustensile și electrocasnice. Pe placa de bucătărie se păstrează prăjituri și fructe proaspăt coapte. Cu toate acestea, iată că un mic rozător s-ar fi strecurat în bucătărie.
Această iluzie optică reprezintă un alt mod distractiv de a-ți măsura coeficientul de inteligență. Cu toate acestea, efectuarea unui test real de IQ este o modalitate bună de a-ți verifica abilitățile cognitive.
La început, ți se va părea destul de dificil să depistezi unde se află șoricelul, deoarece s-a camuflat în spatele farfuriile din dulap. Totuși, după câteva secunde, îți vei da seama prin formă, că nu este vorba de ustensile, ci de un șoarece care stă pe un raft cu o prăjitură.
Imaginea a devenit virală pe Internet, însă doar 1% dintre respondenți au găsit animăluțul în mai puțin de 15 secunde, demonstrând că au IQ-ul peste media globală generală.
Studiile arată că, odată ce îți exersezi mai mult creierul cu puzzle-uri dificile, ți se va dezvolta inteligența. Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru.
Citește și Testul pe care doar 2% dintre oameni îl pot rezolva. Găseşte 8 obiecte în 14 secunde! Reuşeşti?
Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există. În cazul în care nu ai găsit, încă, șoricelul din imagine, soluția este chiar AICI.
Există multe tipuri de iluzii optice, precum iluziile fizice, fiziologice și cognitive. O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, profund fascinantă, care își schimbă forma unui obiect sau desen sau a unor oameni care provoacă modul creierului de a percepe lucrurile.
Cercetările arată că un creier normal poate privi diferite lucruri sau imagini, formând o percepție diferită în funcție de unghiul din care privim imaginea per ansamblu.
Citește și Iluzia optică pe care o rezolvă 1% dintre oameni. Găsești ghidul alpinistului și ești un geniu