Testul de inteligenţă care îi blochează şi pe cei mai deştepţi români. Ai 5 secunde la dispoziţie, reuşeşti?

Testul de inteligenţă care îi blochează şi pe cei mai deştepţi români. Ai 5 secunde la dispoziţie, reuşeşti?
Testul de inteligenta care da mari batai de cap

Alan Kaufman a introdus ideea de testare a inteligenței în urmă cu mai mult de o generație. Expertul a sugerat că testele IQ ar trebui folosite ca o modalitate de a înțelege contextul situației unui copil și capacitatea generală de a învăța. Cu timpul, au devenit o metodă eficientă de a identifica persoanele care au o capacitate intelectuală peste medie. Dacă vrei o provocare, rezolvă acest test. Chiar și cei mai deștepți români sunt puși în încurcătură.

Test de inteligență care dă dureri de cap. Tu știi să-l rezolvi?

În prezent, cele mai populare teste pentru determinarea IQ-ului sunt Weschler și Standford-Binet. Totuși, unii specialiști le consideră depășite pentru că, cel puțin în cazul valorilor înalte, pot fi inexacte. Oamenii de știință cred că singură modalitate de a determina în mod corect coeficientul de inteligență al unui individ este de a crește dificultatea întrebărilor. Un astfel de test este cel pe care ți-l prezentăm astăzi. Puțini români știu să-l rezolve.

Nu de puține ori, lumea și-a pus întrebarea la ce ajută testele de inteligență. Dacă ne referim la copii, de pildă, un elev poate avea rezultate slabe la școală din motive necunoscute de către un profesor sau un psiholog. Un test IQ dezvăluie informații valoroase despre abilitățile cognitive care îl ajută pe educator să dezvolte potențialul copilului. La fel face și cu noi, adulții. Este un bun exerciții pentru a descoperi abilitățile cognitive.

Întrebarea care pune pe jar internetul

Un astfel de test de inteligență este propunerea noastră pentru tine. Îl poți rezolva în cinci secunde? Deși pare timp puțin, dacă te concentrezi, va fi floare la ureche. Acest exercițiu face furori pe rețelele sociale. Multă lume se dă bătută încă din primele minute. În realitate, trebuie să analizezi bine întrebarea care poate fi clișeică. Nu te lăsa presată de cronometru, ci recitește variantele puse la dispoziție, după care încearcă să dai răspunsul corect. Ai găsit rezolvarea? Poți chema și familia sau prietenii în ajutor.

Câte zile de naștere are un om la vârsta de 58 de ani? Ți se dau trei variante: 59, 58 sau 1. Tu știi care este răspunsul corect? Deși ai putea crede că este punctul A, nu ești aproape deloc de adevăr. Ei bine, să elucidăm misterul. O zi de naștere are o persoană la vârsta de 58 de ani.