Testul de inteligenţă care arată dacă eşti sau nu un geniu. Care găleată se va umple prima?

de: Sabina Anastasia
12 10. 2022

Ești un geniu sau nu? Doar persoanele cu un nivel de inteligență ridicat pot să deslușească acest puzzle în maximum 15 secunde. Tot ce trebuie să faci este să identifici care găleată se va umple prima cu apă. Dacă îți place să rezolvi ghicitori, cu siguranță acest tip de test de inteligență va fi pe placul tău.

Ești un geniu sau nu?

Dacă îți place să rezolvi teste de inteligență, puzzle-uri complicate sau ghicitori în timpul liber, ai ajuns la locul potrivit. Avem special pentru tine un test ce implică gândire laterală. Cu alte cuvinte, pentru a afla răspunsul corect la întrebarea ce îți va fi pusă, va trebui să analizezi lucrurile puțin diferit.

Nu renunța la perspectiva ta creativă. Răspunsul la testul de inteligență în cauză nu este chiar foarte ușor și rapid de aflat. Trebuie să identifici în maximum 15 secunde ce găleată din imaginea de mai jos se va umple prima cu apă.

În ilustrație vei putea observa șapte găleți, toate așezate sub un robinet de apă. Prima dată, picătura de apă pică în găleata cu numărul 1. Analizând imaginea, poți spune în ce direcție va circula apa cel mai repede? Care este prima găleată dintre toate cele șapte care se va umple cu apă?

O minte antrenată cu astfel de exerciții va desluși imediat răspunsul corect. Dacă ai un nivel de inteligență ridicat, ar trebui să oferi răspuns la această întrebare în maximum 15 secunde. Alege să abordezi problema într-un mod mai puțin direct sau intruziv pentru a ajunge la o soluție.

Care găleată se umple prima cu apă

Ai reușit să identifici prima găleată care se va umple cu apă? Îți dăm un indiciu: analizează țevile care leagă gălețile prin care curge apa de la robinet. Țevile de legătură ascund răspunsul corect. Să ne gândim cu atenție la fiecare scenariu în parte:

  • Apa din găleata 1 va curge mai întâi în găleata cu numărul 3.
  • Țeava prin care apa circulă la găleata 4 este blocată.
  • Țeava prin care apa circulă către găleata 5 este, de asemenea, închisă.
  • Nici prin țeava care face legătura cu găleata numărul 6 apa nu poate circula.
  • În ceea ce privește găleata 3, aceasta este mai mică decât cea cu numărul 2.

Ai reușit să descifrezi răspunsul în urma informațiilor analizate anterior? Găleata cu numărul 3 este prima care se va umple cu apă, urmată de găleata cu numărul 7.

Citește și: Cel mai scurt test de inteligență. Doar 48% dintre studenții de la MIT au răspuns corect la cele 3 întrebări

Așadar, răspunsul corect la întrebarea din cadrul acestui test de inteligență este „Găleata 3”. Apa care circulă de la prima găleată va umple găleata 3 prima dată, fiindcă țevile de legătură cu gălețile 4 și 5 sunt închise.