Dacă ați dorit vreodată să vă testați inteligența, dar nu vă puteți deranja să vă supuneți unui test de IQ îndelungat, este posibil să existe soluția perfectă. Cel mai scurt test de IQ din lume este alcătuit din doar trei întrebări la matematică și nu ar trebui să dureze prea mult pentru a fi finalizat.
Denumit Testul de Reflecție Cognitivă, testul nu este nou, dar a făcut inițial parte dintr-o lucrare de cercetare publicată în 2005 de către profesorul MIT Shane Frederick. Această lucrare a reapărut recent online, făcându-i pe mulți dornici să îl încerce.
Ca parte a cercetărilor sale, profesorul Frederick a avut peste 3.000 de participanți dintr-o serie de medii educaționale care au terminat testul. Cei care au participat la universități americane de top, precum Yale și Harvard, s-au străduit să găsească toate răspunsurile.
Dintre toți cei care au participat, doar 17 la sută au reușit să răspundă la cele trei întrebări din test, ceea ce înseamnă că peste 80% dintre repondenți nu au reușit. Vorbind despre test, profesorul Frederick a spus:
„Cele trei elemente de pe CRT sunt ușoare, în sensul că soluția lor este ușor de înțeles atunci când este explicată.
Totuși pentru a ajunge la răspunsul corect este necesară suprimarea unui răspuns eronat care izvorăște impulsiv în minte.”
Cel mai scurt test de IQ din lume are doar trei întrebări, dar mai puțin de una din cinci persoane pot răspunde corect la toate trei întrebările din testul IQ realizat de profesorul MIT Shane Frederick. În cele ce urmează vă propunem testul IQ, ulterior și răspunsurile.
1. O bâtă de baseball și o minge costă în total 1,10 dolari. Bâta de baseball costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
2. Dacă pentru cinci mașini sunt necesare cinci minute pentru a crea cinci obiecte, cât timp ar dura ca 100 de mașini să facă 100 de obiecte?
3.Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?
După cum a remarcat prof. Frederick, răspunsul intuitiv la prima întrebare este „impulsiv” și greșit.
„Oricine se gândește la asta chiar și pentru un moment ar recunoaște că diferența dintre 1 și 10 cenți este de doar 90 de cenți, nu 1 dolar, așa cum prevede problema. În acest caz, detectarea acestei erori echivalează cu rezolvarea problemei, deoarece aproape toți cei care nu răspund la„ 10 cenți ”dau, de fapt, răspunsul corect.”, mai spune profesorul Shane Frederick.
Dacă vreți să aflați răsunsul corect, puteți verifica aici.