Testul de atenție pe care foarte puțini oameni îl trec cu brio. Găsești zarul greșit?

Testul de atenție pe care foarte puțini oameni îl trec cu brio. Găsești zarul greșit?
Testul de atenție pe care foarte puțini oameni îl trec cu brio

Testul de atenție prezentat este unul pe care foarte puțini oameni reușesc să îl treacă cu brio. Tu crezi că poți să găsești zarul greșit? Ei bine, privește bine la imagine și vezi dacă găsești soluția corectă. De altfel, astfel de teste de inteligență și atenție bazate pe imagini sunt foarte populare printre psihologi, însă sunt adevărate capcane pentru subiecții lor.

Testul de atenție pe care foarte puțini oameni îl trec cu brio

Testul de atenție propus în acest material este unul foarte solicitant, întrucât trebuie să ai și o acuitatate vizuală ridicată, într-un timp redus. Totuși, pentru a face ca testul să fie mai ușor, poți să privești imaginea un minut, poate chiar două. Dacă nu ai ghicit sau dacă vrei doar să îți verifici ipotezele, poți vedea răspunsul corect în imaginea din galeria foto a articolului.

Cel mai scurt test de inteligență

Testele de inteligență sunt concepute pentru a-ți pune mintea la contribuție. Unele mai scurte, altele mai lungi, toate servesc aceluiași scop. În Din multitudinea testelor de inteligență, există unul care are doar trei întrebări și este considerat cel mai scurt test de inteligență. Însă nu trebuie să te lași indus în eroare de faptul că e scurt, asta nu înseamnă că este un test facil. Iar asta rezultă din faptul că testul de inteligență a fost aplicat pe 3,500 de oameni.

Procentajul arată că 33% dintre ei au greşit toate cele trei răspunsuri, iar 83% dintre respondenţi au greşit cel puţin o întrebare, în timp ce 48% dintre studenţii de la MIT, care au luat parte la sondaj, au descoperit răspunsul la toate cele trei întrebări.

Dar care sunt întrebările acestui test scurt de inteligență?

  • O minge şi o bâtă costă împreună 1 leu şi 10 bani. Bâta costă cu 1 leu mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  • Dacă 5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de maşini pentru a produce 100 de obiecte?
  • Pe un lac, există o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp nuferii acoperă jumătate din lac?

Răspunsurile corecte:

  • Mingea costă 5 bani.
  • Ar dura 5 minute pentru ca 100 de maşini să producă 100 de obiecte.
  • Nuferii ar acoperi jumătate din lac în 47 de zile.

Dacă ești mare amator de teste de inteligență mai poți încerca și testul care este conceput pe baza unor calcule matematice. Îl găsești AICI!