Testul de atenție destinat geniilor. Găsești iepurele ascuns al magicianului în 23 de secunde?

Testul de atenție destinat geniilor. Găsești iepurele ascuns al magicianului în 23 de secunde?
Reusesti sa rezolvi rapid acest test optic?

Putem observa că popularitatea iluziilor optice a crescut în rândul oamenilor. Aceste teste ilustrează anumite obiecte ascunse pe care trebuie să le descoperi într-un timp limitat. Dar se pune întrebarea: te ajută să îți evaluezi nivelul IQ? Să aflăm dacă aceste exerciții prezic coeficientul de inteligență.

Cea mai fascinantă iluzie optică pentru genii

Studiile arată că iluziile optice, care au derutat generații de minți curioase, pot fi, de fapt, un indicator puternic al inteligenței. Potrivit cercetărilor publicate în Current Biology, oamenii cu un IQ mai mare sunt capabili să se concentreze mai mult pe detalii într-o iluzie optică și să ignore informațiile mai puțin relevante decât oamenii nu la fel de dotați intelectual.

Din cercetare se poate deduce că doar concentrarea mentală poate fi cheia pentru scoruri mai mari la testele de inteligență. „Creierul nostru funcționează pe cantități copleșitoare de informații și, prin urmare, eficiența lor este limitată de capacitatea de a suprima informații irelevante”, conform studiului.

Ce trebuie să găsești în 23 de secunde

Iată un exercițiu foarte tare pentru a-ți testa IQ. Puține persoane pot rezolva acest test de iluzie optică. Doar 1% dintre oameni observă iepurele magicianului ascuns în imagine în 23 de secunde.

În această iluzie optică, oamenii s-au adunat într-o sală pentru a urmări spectacolul magicianului. Dar în timpul magiei, iepurele a scăpat și acum se ascunde undeva în interiorul sălii. Oamenii sunt uimiți de show și, de asemenea, se întreabă de ce pălăria magicianului este goală. Acesta trebuia să scoată iepurele din pălărie.

Deci, partea mai dificilă a acestei iluzii optice este să vezi iepurele magicianului ascuns undeva în interiorul imaginii. Se crede că doar 1% dintre oameni pot găsi micuțul mamifer. Acest exercițiu este doar un alt mod distractiv de a-ți testa coeficientul de inteligență.

Iepurele nu este în pălărie! Unde se ascunde?

Aruncă o privire atentă la prima imagine din galeria noastră foto. Provocarea este să îți dai seama unde se află iepurele magicianului în 23 de secunde. Încearcă să-l vezi în sala de spectacol. La început, poate părea foarte greu să găsești mamiferul ascuns. Dar dacă te uiți cu atenție, vei observa că Urechilă stă în spatele luminilor de pe scenă. Așadar, Iepurilă se ascunde în partea dreaptă jos a fotografiei.

Iluziile optice pot folosi culori, lumini și forme pentru a crea ipostaze ce pot fi înșelătoare pentru creierul nostru. Informațiile adunate de ochi sunt procesate de minte, formând o percepție care, în realitate, nu se potrivește cu imaginea adevărată.

Urmăriți Playtech.ro și pe