Cele mai multe teste creative spun să rezolvi anumite calcule sau să găsești enigmele dintr-o imagine, pentru a afla dacă ai un IQ ridicat. Nu și exercițiul din acest articol, care este total diferit. Dacă poți să răspunzi cu „DA” la șapte întrebări, atunci coeficientul tău de inteligență este mai mare decât credeai. Ți-am stârnit curiozitatea? Află despre ce este vorba.
Oamenii cu o inteligență emoțională dezvoltată își folosesc conștientizarea de sine ca avantaj pentru evaluarea situației, acceptând punctul de vedere și critica altcuiva, abținându-se de la ripostă. Deci, dacă și tu gândești rațional la circumstanțe, fără a recurge la dramă lacrimogenă, atunci vei putea ajunge la o decizie diferită și mai sensibilă.
O persoană care demonstrează un nivel ridicat de sclipire emoțională are abilitatea de a vedea imaginea în ansamblu și, în același timp, două părți ale problemei. Cu alte cuvinte, poate pătrunde în sentimentele celor din jur pentru a lua în considerare posibilitatea obținerii unui alt rezultat. Dar nu este posibil fără empatie.
„Dacă nu sunteți capabil să vă controlați emoțiile anxioase, dacă nu știți să simpatizați și să aveți o relație normală, atunci abilitățile dvs. mentale nu contează, pentru că nu puteți ajunge departe”, susține psihologul și scriitorul Daniel Goleman.
Prin urmare, indivizii cu inteligență emoțională dezvoltată sunt foarte activi în legătură cu adevăratul lor ego, mai ales în relațiile sociale. Ei vorbesc sincer și nu se ascund în spatele unei măști. Iar într-o situație stresantă, aceștia sunt întotdeauna primii care își asumă responsabilitatea, dacă au călcat strâmb. Este un exemplu de integritate și autenticitate pentru ceilalți, ajutându-i să mărturisească o greșeală. Sunt oamenii cu un IQ ridicat. Vezi și testul optic care arată ce atenție ai.
Astfel, pentru a verifica dacă ești o persoană cu un IQ mare, răspunde la următoarele șapte întrebări. Poți spune la toate „DA”?
1. Îți dai mereu seama de sentimentele pe care le trăiești și înțelegi motivul apariției lor în viața ta?
2. Îți recunoști limitele, slăbiciunile și punctele forte?
3. Îți poți reveni rapid după ce ai experimentat emoții stresante și situații de conflict?
4. Ești capabil să înțelegi sau să simți ce experimentează ce de lângă tine, punându-te în locul lui?
5. Trăiești acum cu o perspectivă pozitivă și pe principiul unei jumătăți de pahar plină?
6. Te simți ok cu cine ești?
7. Ai capacitatea să ierți și să uiți trădarea altcuiva?