Specialiștii susțin că fiecare persoană ascunde și o latură întunecată. Desigur că este clar că oamenii au anumite părți pe care le lasă la vedere doar în anumite conjuncturi sau în fața unor persoane. Este foarte greu să citești oamenii care se cunosc și reușesc să se stăpânească, pentru că greu îi prinzi nepregătiți și fără scenariile făcute. Ai mai jos un test psihologic la care au răspuns în mare parte doar psihopații.
Se spune că oamenii inteligenți sunt cei mai periculoși pentru că au tactică, sunt atenți la detalii, se cunosc foarte bine și au deja scenariile făcute în privința multor persoane.
Specialiștii au indicat faptul că fiecare persoană ascunde o latură întunecată pe care o lasă la vedere rar sau doar când sunt la limita puterii.
Subsonștientul este locul potrivit pentru a-ți putea forma o altă realitate și în care poți să analizezi orice dorești. Testul psihologic de mai jos te va ajuta să îți dai seama dacă ești sau nu psihopat.
Testul a fost folosit pentru a testa criminalii în serie, 95% răspunzând corect. Întrebarea a fost inventată de un psiholog american cunoscut care dorea să verifice complexitatea gândirii umane și mai ales a criminalilor în serie.
Context: O domnișoară a observat un bărbat în timpul înmormântării propriei mame. Acesta i-a plăcut foarte mult pentru că s-a încadrat în standardele sale. Fata s-a îndrăgostit de el, iar peste două săptămâni ea și-a ucis sora.
Întrebare: de ce femeia și-a ucis sora?
Răspunsul: Tânăra și-a ucis sora în speranța că îl va mai întâlni pe respectivul bărbat la înmormântare. Dacă ai răspuns corect la întrebare, ești psihopat. Dacă ai răspuns greșit, totul e în regulă.
„Şi eu mi-am pus această întrebare când eram doar un mic copil. Am crescut în sudul Bronxului, un ghetto din interiorul oraşului New York, eram înconjurat de rău aşa cum sunt toţi copii care cresc în centrul unui oraş, într-un ghetto.
Şi am avut prieteni care erau copii foarte buni, care s-au drogat, au intrat în bucluc, au ajuns în închisoare, au murit. (…) Singura întrebare este: ce s-a întâmplat? Şi, mai important, acea linie dintre bine şi rău…
(…) Eu am ştiut că acea linie era mobilă şi era permeabilă“, aşa şi-a început prelegerea TEDX (tradusă în română de Laura şi Sebastian Bularca), despre psihologia răului, psihologul Philip Zimbardo