Astăzi vă propunem un test pentru genii. Românii sunt mari consumatori de teste de inteligență, astfel că testul IQ de astăzi va fi unul memorabil. Mută două beţe pentru a forma cel mai mare număr posibil. Nu vă grăbiți, studiați cu atenție problema, mai ales că nu există un timp limită pentru rezolvarea lui.
Te provocăm să rezolvi astăzi un test IQ pentru genii. Tot ce trebuie să faci este să muți două bețe de chibrit, pentru a forma cel mai mare număr posibil din cifra dată, respectiv 508.
Spunem că este un test deosebit pentru 99% dintre repondenți ar încerca sa mute bețele pentru a forma un număr cât mai mare de 3 cifre.
Dar nimeni nu a spus că numărul trebuie să aibă doar 3 cifre. Tocmai aceasta este mutarea de geniu.
Astfel, răspunsul nu este 999, așa cum mulți dintre cei care văd testul pentru prima dată se gândesc. Numărul maxim care se obține prin mutarea celor două bețe va fi mult mai mare.
Așadar, rezolvarea testului, care este disponibilă și în galeria foto a articolului presupune luarea a două bețe de la primul zero, unul de sus și unul de jos și așezarea lor la sfârșitul numărului, acestea devenind un 1. Astfel, cel mai mare număr care se poate face din combinația dată este 51.181.
Pe de altă parte, IQ este prescurtare de la coeficient de inteligență, care măsoară capacitatea de raționament a unui om. Pe scurt, IQ-ul ar trebui să evalueze cât de bine poate un om să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
De asemenea, testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt, dar și lung. În plus, testele IQ măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.
Testele IQ au fost inventate de mai bine de 100 de ani. Acestea au apărut inițial în Franța, pentru a se identifica astfel elevii care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
După, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acelor teste în timpul Primului Război Mondial. S-a mers pe premisa că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos.
Pentru ca asta să nu se întâmple, armata a folosit testele IQ pentru identificarea candidaților calificați. Armata SUA continuă și în ziua de azi să facă astfel de teste.