Playtech Știri îți prezintă un test de evaluare a funcțiilor cognitive, care îți va arăta cât de sănătos ești, de fapt. Evaluarea se va face la nivelul mâinilor, folosindu-te de degete, potrivit unui fizioterapeut. Cum poți afla dacă creierul tău este în formă maximă sau dacă trebuie să ai mai multă grijă de el.
Dezvoltarea cognitivă se referă la modul în care oamenii, începând din anii copilăriei, dobândesc, organizează și învață să folosească toate cunoștințele pe care le dețin. În psihologie, accentul asupra abilităților cognitive se pune mai ales în copilărie. Totuși, funcțiile în cauză se dezvoltă și la vârsta adultă.
Limbajul, cunoștințele, gândirea, memoria, abilitatea de a lua decizii, de a rezolva și explora probleme – toate acestea țin de dezvoltarea cognitivă a unui individ. Există câteva aspecte ce fac diferența, potrivit specialiștilor, anume: gândirea, dezvoltarea cunoștințelor, explorarea și rezolvarea problemelor.
Citește și: Testul de IQ care face ravagii pe internet. Deşi pare foarte greu, există un truc care te poate ajuta
Așa cum am menționat, abilitățile cognitive se dezvoltă încă de la naștere. Unele dintre ele sunt și cele de percepție. Ele reprezintă un aspect important al dezvoltării cognitive, având legătură, în general, cu văzul, auzul, atingerea, gustul și mirosul.
În cadrul testului de astăzi, se va pune accentul pe atingere. Pe măsură ce un individ se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, învață să comunice cu mediul în care se află și folosindu-se de abilitățile senzoriale și motorii, spun specialiștii.
Un fizioterapeut celebru în online, pe nume James Moore, a făcut public un test de evaluare a abilităților cognitive, la care practic trebuie să faci anumite exerciții cu degetele de la mâna dreaptă. Testul poate fi aplicat și pentru mâna stângă. Cu ajutorul acestei evaluări, poți afla cât de sănătos este creierul tău.
Întinde palma de la mâna cu care faci exercițiul în așa fel încât degetele să fie îndreptate. Încrucișează degetul arătător cu cel mijlociu. Între timp, atinge cu buricul degetului mare buricul degetului inelar. La final, mișcă degetul mic liber. Dacă reușești să faci acest exercițiu, creierul tău este în formă.
Citește și: Test de inteligenţă pentru genii. Poţi vedea câinele ascuns printre prosoape? Ai 9 secunde!
Explicația testului de evaluare a funcțiilor cognitive ale creierului tău a fost oferită de către fizioterapeutul James Moore, într-o postare pe contul său de Instagram, pe care o expunem mai jos.
„Buricul fiecărui deget are peste 3.000 de mecanoreceptori, care acționează ca o autostradă către creierul tău (în special cortexul senzorial). Când faci un antrenament pentru degete, îmbunătățești conexiunile sinapselor și declanșezi neuronii, ceea ce este grozav pentru funcționarea creierului tău”, este explicația oferită de fizioterapeutul James Moore.