Test pentru bijuterii veritabile. Așa afli dacă sunt reale sau false
De multe ori, bijuteriile false pot arăta la fel de bine ca cele adevărate, cel puțin la o primă vedere, fapt care te poate induce în eroare. Astfel, dacă dorești să fii sigură că nu îți vei investi banii într-o tinichea, poți folosi una dintre tehnicile menționate în acest articol. Acestea sunt cele mai simple metode prin care poți verifica dacă accesoriile sunt sau nu ceea ce par.
Test pentru bijuterii veritabile
Chiar dacă multe femei sunt bucuroase să poarte și imitații, cum ar fi diamantele false sau bijuteriile ce se vor a fi din aur, care nu doar că au un aspect convingător, ci și un preț avantajos, nu strică niciodată să știi să faci deosebirea între ele, pentru a fi sigură pe ce-ți dai banii.
Iar dacă faci parte din categoria doamnelor și domnișoarelor cărora le plac bijuteriile reale, cu atât mai mult ar trebui să ştii cum să le testezi sau să le recunoşti. În acest sens, am selectat pentru tine câteva tehnici, ușoare și rapide, care îți vor fi cu siguranță de folos.
Pentru a determina dacă un diamant este sau nu real, folosește-te de o brichetă pentru a-l încălzi circa 30-40 de secunde. Ulterior, pune diamantul în apă rece. Dacă acesta rămâne neschimbat, înseamă că este veridic, dacă se sparge, fii sigură că era fals.
Citește și: Magazinul care a dat gratis bijuterii din aur. Clienții au năvălit în locație, ce a urmat
Așa afli dacă sunt reale sau false
O altă metodă implică folosirea unui pahar cu apă. Asemenea aurului, un diamant adevărat are o densitate mare. Prin urmare, verifică-i veridicitatea astfel: pune-l într-un pahar cu apă. Dacă diamantul este real, acesta se va scufunda şi va stagna în partea inferioară a paharului. Dacă „diamantul“ plutește, atunci vei ști că e fals.
Totodată, dacă pe el apar urme de rugină, e clar că ții în mână un fals.
Un mod și mai simplu de a verifica dacă un diamant este sau nu fals, poate chiar cel mai simplu, este să sufli peste el. Vei observa că suprafața acestuia se va aburi, asemenea unui obiect din sticlă. Dacă diamantul tău se dezaburește repede, atunci este unul real. În cazul în care lucrul acesta se întâmplă mai greu, te-ai ales cu un fals.