Testele de inteligență au căpătat multă popularitate, în ultimul an. De la iluzii optice și ghicitori, la teste de atenție și perspicacitate, acestea au scopul de a-ți pune mintea la contribuție și a vedea cât de concentrat poți fi. Cum obții trei triunghiuri mutând doar două chibrituri.
Una dintre cele mai tari probleme de logică se bazează pe ecuații matematice si puzzle-uri cu bețe de chibrit.
Crezi că poți rezolva cel mai simplu test de inteligență? Ei bine, ghicitorile cu bețe de chibrituri îi pun pe jar pe internauți. Tot ce trebuie să faci este să muți două chibrituri din imagine, pentru a forma trei triunghiuri.
Secretul constă în analizarea atentă a ilustrației. Dacă nu te-ai prins cum trebuie mutate bețele, rezolvarea testului de inteligență se află chiar AICI.
Persoanele care rezolvă testul în mai puțin de 15 secunde se pot lăuda cu un coeficient de inteligență peste media globală, susțin specialiștii.
Așadar, odată ce te-ai concentrat pe imaginea de mai sus, poți vedea cum se rezolvă problema. Mai exact, trebuie să iei două bețe de chibrit de la baza trapezului de jos și să le rearanjezi, astfel încât, în ilustrație, să rămână trei triunghiuri.
Citește și Testul de inteligenţă al weekendului. Mută beţe de chibrit ca să obţii două pătrate. E greu, aşa-i?
Poate nu te-ai gândit la asta, până acum, dar este foarte important ca genul acesta de teste de atenție și iluzii optice să fie utilizate, în special, pentru a testa capacitatea de concentrare și creativitatea celor mici, la grădiniță și în școala generală.
Aceste puzzle-uri îți antrenează imaginația și gândirea logică, dar mai ales atenția la detalii. Experții recomandă ca părinții să facă des joculețe de acest gen cu ei.
Unde mai pui că aceste provocări reprezintă o modalitate distractivă și utilă pentru a te destinde într-o seară de vineri alături de prieteni și familie.
Testele de inteligenţă sau testele IQ au fost inventate în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Pentru o bună perioadă de timp, aceste teste au purtat numele lui Binet, iar psihologii le foloseau pentru a-i ajuta pe copiii ce nu se descurcau foarte bine la activităţile lor şcolare.